ΚΑΘΑΡΙΣΕ ΤΑ ΧΝΩΤΑ ΣΟΥ

Η άσχημη αναπνοή προκαλείται από δύο πράγματα: προβληματική υγιεινή στόματος και προβληματικό γαστρεντερικό σύστημα. Με ισορροπημένη διατροφή και καθαρό στόμα μπορείς να αποφύγεις την άσχημη αναπνοή.

Δοκίμασε αυτές τις τροφές:

Ξέχνα το μαϊντανό. 
Δοκίμασε δεντρολίβανο, ευκάλυπτο, δυόσμο και κάρδαμο. Μπορείς να τα μασήσεις ωμά ή να τα πιεις ως ρόφημα. Είναι ιδανικά μετά από ένα γεύμα, γιατί όχι μόνο βοηθούν την αναπνοή άλλα και τη χώνεψη.

 Δοκίμασε γιαούρτι.
 Ερευνες δείχνουν ότι μία μερίδα την ημέρα μειώνει τα επίπεδα χημικών ουσιών που προκαλούν κακή αναπνοή. Φαίνεται επίσης ότι μειώνει τα επίπεδα βακτηρίων στο στόμα - η εμφάνιση πλάκας και ουλίτιδας ήταν επίσης μειωμένη σε άτομα που έτρωγαν γιαούρτι. Προτίμησε τα γιαούρτια με ζωντανά γαλακτικά ένζυμα χωρίς πολλά πρόσθετα και ζάχαρη.

 Λαχανικά και φρούτα. 
Όπως καρότα, μήλα και οποιοδήποτε λαχανικό ή φρούτο με πολλές φυτικές ίνες- θα βελτιώσουν την αναπνοή κι αυτό γιατί οι τροφές που αυξάνουν την παραγωγή σάλιου διατηρούν υγρασία στο στόμα και το ξεπλένουν. Επιπλέον κάποιοι υδατάνθρακες και κάποιες πρωτεΐνες μπορεί να κολλήσουν στα δόντια, οπότε στο τέλος του φαγητού, φάε ένα μήλο για να καθαρίσεις το στόμα σου.

 Βιταμίνη C.
 Καταναλώνοντας εσπεριδοειδή, μούρα, πεπόνια κι άλλες τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C δημιουργείς αφιλόξενο περιβάλλον για την ανάπτυξη μικροβίων. Επιπλέον η βιταμίνη C προστατεύει την υγεία των ούλων. Προσπάθησε όμως να λάβεις τη βιταμίνη από τροφές και όχι από συμπληρώματα, τα οποία μπορεί να προκαλέσουν γαστρεντερικά προβλήματα κι αυτά με τη σειρά τους κακή αναπνοή.

 menshealth