DON’T WORRY, BE HAPPY

Εφάρμοσε τις παρακάτω στρατηγικές, για να είσαι αισιόδοξος και δημιουργικός ακόμη και κάτω από συνθήκες τρομερής πίεσης.
Εφάρμοσε τις παρακάτω στρατηγικές, για να είσαι αισιόδοξος και δημιουργικός ακόμη και κάτω από συνθήκες τρομερής πίεσης.

 Στρέψε Αλλού το Βλέμμα

 «Οταν βρίσκεσαι μπροστά σε μια ήττα ή μια αποτυχία, σκέψου άλλους τομείς της ζωής σου που πηγαίνουν καλά» λέει ο Randall Larsen, ψυχολόγος. «Φτιάξε έναν κατάλογο με τις επιτυχίες σου. Μ’ αυτόν τον τρόπο θα διαχειριστείς καλύτερα το πρόβλημα και θα το ξεπεράσεις γρηγορότερα».

 Παίξε με Φίλους 

 Μην κλείνεσαι στο καβούκι σου μετά από ένα δυσάρεστο γεγονός. Λέγοντας στους φίλους σου να σε αφήσουν μόνο μπορεί να πέσεις σε ακόμα μεγαλύτερη κατάθλιψη. Αντί γι’ αυτό, αφιέρωσέ τους χρόνο. «Ετσι μπορείς να παρατείνεις την καλή διάθεση ή να βγεις από μια δύσκολη θέση» προσθέτει ο Larsen.

 Πέτα τους Μπελάδες

 Ξεφορτώσου τα προβλήματα, γράφοντάς τα σε χαρτιά, ρίχνοντάς τα σ’ ένα κουτί και στη συνέχεια πετώντας το κουτί στα σκουπίδια. «Μπορεί να ακούγεται χαζό, αλλά θα αποδυναμώσει τη συναισθηματική επίδραση δυσάρεστων γεγονότων» λέει η Sonja Lyubomirsky, ψυχολόγος.

 Δες Καθαρά

 «Εκείνοι που θυμούνται ότι υπάρχουν κι άλλοι που βρίσκονται σε χειρότερη κατάσταση τείνουν να αισθάνονται λιγότερο αναστατωμένοι εξαιτίας δικών τους προβλημάτων» λέει ο Larsen. Δεν πρόκειται για χαιρεκακία, αλλά για στρατηγική αντιμετώπισης των καθημερινών προβλημάτων.

 menshealth