Το Φεστιβάλ της Πίπας στο Λονδίνο......


Κάθε χρόνο το καλοκαίρι στην Αγγλία διοργανώνεται η γιορτή της πίπας, η οποία είναι κομμάτι της λεγόμενης Chap Olympiad.
Σε αυτή οι Άγγλοι δεν παίρνουν πίπες, απλά καπνίζουν με πίπα. Αν έκαναν το πρώτο το φεστιβάλ θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον, αλλά και έτσι όπως γίνεται έχει μια σέξι νότα.


Η ρετρό αυτή Ολυμπιάδα μας γυρίζει πίσω στην προπολεμική εποχή, με τους συμμετέχοντες κυρίους να φορούν ριγέ κοστούμια με καπέλο και τις κυρίες να είναι ντυμένες με παλιομοδίτικα φορεματάκια και ζαρτιέρες.

 Τα αγωνίσματα στα οποία παίρνουν μέρος οι συμμετέχοντες είναι ο αγώνας δρόμου με πίπα, η οπλομαχία με ομπρέλες και οι ποδηλατοδρομίες με... τσάι!


 Στις... πιποδρομίες οι αγωνιζόμενοι κάνουν αρκετούς γύρους τρέχοντας προσπαθώντας να μην τους σβήσει η πίπα. Στις ομπρελομαχίες κρατούν τις ομπρέλες σαν σπαθιά και ακολουθούν τους κανόνες της ξιφομαχίας με τέλειο στυλ. Τέλος στις ποδηλατοδρομίες πηγαίνουν πάνω κάτω με τα ποδήλατα εποχής κρατώντας στο χέρι ένα φλιτζάνι τσάι. Νικητής είναι εκείνος που θα έχει τις λιγότερες απώλειες από το φλιτζάνι του. 

 69magazine.