Φοντύ τυριού.
Ιδανικό αν έχετε παρέα στο σπίτι.
Υλικά
Για 4-6 άτομα
230 ml λευκό ξηρό κρασί 1 σκελίδα σκόρδο 250 γραμμάρια έμμενταλ σε κυβάκια 200 γραμμάρια πικάντικη γραβιέρα σε κυβάκια 1 ποτηράκι kirsch (φρουτόδες άχρωμο μπράντυ) 2 κουταλιά του γλυκού κόρν φλάουρ ψωμί μαύρο μπαγιάτικο κομμένο σε μπουκιές πιπέρι
Εκτέλεση
Με το ειδικό σκεύος για παρασκευή φοντύ και το αλείφουμε με μια σκελίδα σκόρδο και εν συνεχεία το βάζουμε σε ένα μάτι της κουζίνας και ρίχνουμε το κρασί να ζεσταθεί. Μόλις αρχίσουν να εμφανίζονται φυσαλίδες, ρίχνουμε τα κυβάκια τυριών , χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε αργά- αργά με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι τα τυριά να αποκτήσουν μαζί με το κρασί κρεμώδη υφή. Διαλύουμε το κόρν φλάουρ στο kirsch και το ρίχνουμε στην κρέμα τυριών ώστε να δέσει το μείγμα μας. Μεταφέρουμε το σκεύος στο τραπέζι και βάζουμε στο ειδικό καμινέτο σε χαμηλή φωτιά το μείγμα.
Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά.
sidagi
Υλικά
Για 4-6 άτομα
230 ml λευκό ξηρό κρασί 1 σκελίδα σκόρδο 250 γραμμάρια έμμενταλ σε κυβάκια 200 γραμμάρια πικάντικη γραβιέρα σε κυβάκια 1 ποτηράκι kirsch (φρουτόδες άχρωμο μπράντυ) 2 κουταλιά του γλυκού κόρν φλάουρ ψωμί μαύρο μπαγιάτικο κομμένο σε μπουκιές πιπέρι
Εκτέλεση
Με το ειδικό σκεύος για παρασκευή φοντύ και το αλείφουμε με μια σκελίδα σκόρδο και εν συνεχεία το βάζουμε σε ένα μάτι της κουζίνας και ρίχνουμε το κρασί να ζεσταθεί. Μόλις αρχίσουν να εμφανίζονται φυσαλίδες, ρίχνουμε τα κυβάκια τυριών , χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε αργά- αργά με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι τα τυριά να αποκτήσουν μαζί με το κρασί κρεμώδη υφή. Διαλύουμε το κόρν φλάουρ στο kirsch και το ρίχνουμε στην κρέμα τυριών ώστε να δέσει το μείγμα μας. Μεταφέρουμε το σκεύος στο τραπέζι και βάζουμε στο ειδικό καμινέτο σε χαμηλή φωτιά το μείγμα.
Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά.
sidagi