Θέλεις να έρθεις σπίτι μου; – Πως αντιδρούν οι άνδρες στα.... γυναικεία σχόλια (Video)

Ο σεξισμός που βιώνουν χιλιάδες γυναίκες σε καθημερινή βάση είναι ένα μείζων θέμα αλλά δεν συζητείται καθόλου, ούτε καν μεταξύ των ίδιων των γυναικών.


 Ένα βίντεο που κυκλοφόρησε, αντέστρεψε τους ρόλους και δείχνει στους άνδρες το πώς θα ένιωθαν αν τους αντιμετώπιζαν οι γυναίκες με τον ίδιο τρόπο.

 Είναι αρκετά δύσκολο να κάνεις τους ανθρώπους να ενδιαφερθούν για τον καθημερινό σεξισμό. Στην πραγματικότητα, οι γυναίκες που τον βιώνουν έρχονται αντιμέτωπες με πολλές και διαφορετικές προτάσεις, γεγονός που της κάνει να αντιμετωπίζουν περίεργα βλέμματα αντί για συμπάθεια προς το πρόσωπο τους.

 Η εφημερίδα Guardian αποφάσισε να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για τον σεξισμό με έναν διαφορετικό τρόπο και έτσι επέλεξε να προσλάβει μία γυναίκα παραγωγό για να καταφέρει να αποδείξει το πόσο γελοίοι ακούγονται όλοι όσοι κάνουν σεξιστικά σχόλια. Έτσι, η Λία Γκριν βγήκε στους δρόμους του Λονδίνου και άρχισε να πλησιάζει τους άνδρες κάνοντας τους σχόλια και προτάσεις, παρόμοιες με αυτές που κάνουν της ίδιας και πολλών άλλων γυναικών σε καθημερινή βάση.

 Από την φράση «Θέλεις να έρθεις σπίτι μου» μέχρι τον σχολιασμό για το πόσο κολακεύει τα οπίσθια σου αυτό το τζιν και από τα σφυρίγματα στον δρόμο μέχρι τις χυδαίες εκφράσεις, η Λία «ψαρώνει» τους άνδρες κάνοντας τους ακριβώς που πολλοί από αυτούς συνηθίζουν να κάνουν σε αυτή.

 Όλα τα σχόλια και οι φράσεις της είναι από παρμένες από πραγματικές εμπειρίες γυναικών που τις εξομολογούνται σε καθημερινή βάση σε ένα αμερικανικό μπλογκ.

 Δείτε το βίντεο...

 koolnews.gr