Τάρτα με λαχανικά και τρία τυριά
Τρομερή τάρτα σφολιάτας με γεμάτη γεύση τυριών και λαχανικών.
Υλικά
Για 6-8 άτομα
1 φλιτζάνι τσαγιού τριμμένη γραβιέρα 1 φλιτζάνι τσαγιού τρίμματα φέτας 1 φλιτζάνι τσαγιού τρίμματα ανθότυρου 200 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό 1 πρέζα μοσχοκάρυδο Φρεσκοτριμμένο πιπέρι Αλάτι 1 φύλλο σφολιάτας λίγο βούτυρο για το άλειμμα 4 μεγάλα πράσα (το τρυφερό μέρος, κομμένα σε φέτες 2 εκ) 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 4 αυγά
Εκτέλεση
Βουτυρώνουμε ένα τετράγωνο ταψί. Απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας να καλύπτει και τα τοιχώματα. Με την ανάποδη της λάμας του μαχαιριού κόβουμε γύρω - γύρω τη ζύμη που προεξέχει, θέλουμε να πάρει το σχήμα του ταψιού.
Τρυπάμε καλά την επιφάνεια με πιρούνι να φύγει ο εγκλωβισμένος αέρας. Στρώνουμε μέσα λαδόκολλα ή μεμβράνη και βάζουμε βάρος, ρύζι ή όσπρια, για να κρατήσει το σχήμα της. Αφήνουμε 15 λεπτά στο ψυγείο. Την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς σε αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, για 25 λεπτά. Αφαιρούμε το βάρος και αφήνουμε να κρυώσει.
Σε χαμηλή φωτιά σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα πράσα για 15 λεπτά να γίνουν διάφανα (όχι να πάρουν χρώμα). Χτυπάμε με σύρμα τ’ αυγά με το γιαούρτι, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και αλατοπιπερώνουμε. Στρώνουμε τα πράσα στην ψημένη σφολιάτα και αδειάζουμε το μείγμα τυριών. Χαμηλώνουμε το φούρνο στους 160οC και ψήνουμε για περίπου 35΄ μέχρι να σταθεροποιηθεί η κρέμα τυριού.
Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά
sidagi
Υλικά
Για 6-8 άτομα
1 φλιτζάνι τσαγιού τριμμένη γραβιέρα 1 φλιτζάνι τσαγιού τρίμματα φέτας 1 φλιτζάνι τσαγιού τρίμματα ανθότυρου 200 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό 1 πρέζα μοσχοκάρυδο Φρεσκοτριμμένο πιπέρι Αλάτι 1 φύλλο σφολιάτας λίγο βούτυρο για το άλειμμα 4 μεγάλα πράσα (το τρυφερό μέρος, κομμένα σε φέτες 2 εκ) 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 4 αυγά
Εκτέλεση
Βουτυρώνουμε ένα τετράγωνο ταψί. Απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας να καλύπτει και τα τοιχώματα. Με την ανάποδη της λάμας του μαχαιριού κόβουμε γύρω - γύρω τη ζύμη που προεξέχει, θέλουμε να πάρει το σχήμα του ταψιού.
Τρυπάμε καλά την επιφάνεια με πιρούνι να φύγει ο εγκλωβισμένος αέρας. Στρώνουμε μέσα λαδόκολλα ή μεμβράνη και βάζουμε βάρος, ρύζι ή όσπρια, για να κρατήσει το σχήμα της. Αφήνουμε 15 λεπτά στο ψυγείο. Την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς σε αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, για 25 λεπτά. Αφαιρούμε το βάρος και αφήνουμε να κρυώσει.
Σε χαμηλή φωτιά σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα πράσα για 15 λεπτά να γίνουν διάφανα (όχι να πάρουν χρώμα). Χτυπάμε με σύρμα τ’ αυγά με το γιαούρτι, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και αλατοπιπερώνουμε. Στρώνουμε τα πράσα στην ψημένη σφολιάτα και αδειάζουμε το μείγμα τυριών. Χαμηλώνουμε το φούρνο στους 160οC και ψήνουμε για περίπου 35΄ μέχρι να σταθεροποιηθεί η κρέμα τυριού.
Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά
sidagi