Η ευτυχία του ενός, δυστυχία του άλλου

Με αφορμή τη διαφήμιση εταιρειών διαδικτυακού μάρκετινγκ με κορμό την πυραμίδα.
Η διαρκής αναζήτηση της ουτοπικής ευτυχίας έχει επιφέρει στο προσκήνιο ένα παράξενο είδος συνανθρώπων μας, τον κυνηγό των χαμένων ευκαιριών ,αυτόν που αγωνιά και προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποκτήσει την ταμπέλα «επιτυχημένος» ,αυτόν που δεν τον νοιάζουν καθόλου οι συνέπειες των πράξεων του προς τρίτους, αν το αποτέλεσμα τους θα του δημιουργήσει έστω και την ψευδαίσθηση της επιτυχίας.

 Ευκαιριακοί τύποι ,σαν άλλοι χρυσοθήρες έχουν κατακλείσει κάθε κοινωνία που απομακρύνεται από τις αξίες της και οδηγεί τα υποσύνολα της σε κυνήγι του χαμένου θησαυρού.

 Αφορμή για τις παραπάνω διαπιστώσεις ,η διαφήμιση εταιρειών διαδικτυακού μάρκετινγκ με κορμό την πυραμίδα. Η υπόσχεση του εύκολου πλουτισμού και οι τεχνικές μάρκετινγκ με τις οποίες ποτίζονται οι υποψήφιοι «νέοι επενδυτές» ή «νέοι επιτυχημένοι» είναι ικανές να τους πείσουν να ενταχθούν .Τεχνικές που έχουν δουλευτεί με τον καιρό αλλά παραμένουν σχεδόν πάντα παρόμοιες για τις πιο πολλές εταιρείες , όπως η προοπτική για απόκτηση μηνιαίου υπέρογκου μισθού και ακριβών αυτοκινήτων αλλά και η ψευδαίσθηση της επιτυχίας που θα μπορούσε ο υποψήφιος συνεργάτης να κατακτήσει.

 Η αλήθεια όμως αποκαλύπτεται μετά από καιρό και αποκρυπτογραφείται η λογική της πυραμίδας με τους βασιλιάδες και τους εργάτες. Χωρίς κατά ανάγκη να είναι οι εταιρείες απάτη ,απλά στηρίζονται σε ένα σύστημα το οποίο αποσκοπεί να δημιουργήσει μια βάση η οποία δεν θα καταφέρει να συνεχίσει .Αυτοί θα είναι και η πηγή για αυτούς που θα μπορούν να συνεχίζουν δηλαδή κάποιοι χάνουν για να κερδίσουν κάποιοι άλλοι. Σε βαθύτερη ανάλυση η πυραμίδα είναι ο τρόπος να πλουτίσει κάποιος εύκολα χωρίς να απαιτούνται πολλές γνώσεις απλά να καταφέρει να δημιουργήσει ένα δικό του δέντρο όπου συνεχώς να αυξάνεται.

 Η κρίση δημιουργεί πολλές φορές προσδοκίες και χαλαρές άμυνες ώστε να αντισταθεί κάποιος στην καταιγίδα αισιοδοξίας και επιτυχίας που του παρουσιάζουν. Στις μέρες μας όμως κανείς δεν εκτιμά τον ηττημένο και στην περίπτωση αυτή ,είναι τα άτομα που πληρώνουν την είσοδο τους στην αναγνώριση αλλά δεν τα καταφέρνουν. Έτσι είναι η ζωή (that‘slife) που λένε και οι φίλοι μας οι Αμερικάνοι, άλλωστε το όνειρο είναι αμερικάνικο.

 kamarinia