Πώς νιώθει ένας άνδρας όταν η σύντροφός του εξελίσσεται επαγγελματικά;

Οι περισσότερες από εμάς έχουμε ακούσει κάποια φίλη μας να παραπονιέται ότι ο σύντροφός της τη ζηλεύει και δείχνει να ενοχλείται με την επαγγελματική εξέλιξή της ή με το γεγονός ότι βγάζει περισσότερα χρήματα.

Κι αν νομίζατε ότι η συγκεκριμένη συμπεριφορά είναι θέμα χαρακτήρα, μία έρευνα έχετε να μας αποκαλύψει ότι οι άνδρες δε χαίρονται τόσο με τις ικανότητες της συντρόφου τους.

Σύμφωνα λοιπόν με τα αποτελέσματα μιας νέας έρευνας, οι άντρες δεν απολαμβάνουν ιδιαίτερα την επαγγελματική εξέλιξη-επιτυχία των συντρόφων τους. Όσο η γυναίκα ανεβαίνει επαγγελματικά, τόσο ο άντρας-σύντροφος χάνει την αυτοεκτίμησή του, ακόμα και αν δεν είναι ως χαρακτήρας ανταγωνιστικός. Επιπλέον, οι ερευνητές συμπληρώνουν ότι μια επιτυχημένη καριέρα, επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό αρνητικά τις σκέψεις του άντρα για το μέλλον της σχέσης.

«Υπάρχει μια αντίληψη ότι η θέση μιας έξυπνης γυναίκας είναι πίσω από έναν επιτυχημένο άντρα, αλλά το ακριβώς αντίθετο δεν ισχύει στο μυαλό των ανδρών» τονίζει η Kate Ratliff, μία εκ των ερευνητών του Πανεπιστημίου της Φλόριντα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην έρευνα που διεξήχθη, οι άντρες συμμετέχοντες κάθε φορά που η σύντροφός τους σημείωνε κάποια σημαντική επιτυχία, αποδεικνύοντας και επιδεικνύοντας δημόσια την ευστροφία και τις ικανότητές της, αντί να χαίρονται και να καμαρώνουν, ένιωθαν ένα βαθύ πλήγμα στη αυτοεκτίμησή τους. Αν και δεν το εξέφραζαν ανοιχτά, η γλώσσα του σώματος και τα διάφορα τεστ στα οποία υποβλήθηκαν το έδειχναν ξεκάθαρα.

 govastileto