ΚΑΝ’ ΤΗΣ ΚΛΙΚ

Κρύψε τα άπλυτά σου σε κοινή θέα και ξεγέλασε τον πιο επίμονο κατάσκοπο του διαδικτύου: μια ερωτευμένη γυναίκα.

Βλέπεις αυτές τις προτάσεις κάθε μέρα: «Τι έχεις στο μυαλό σου;» ή «Γράψε ένα νέο Tweet...», αν όμως δεν προσέξεις τι πληκτρολογείς, μπορεί να της κάνεις τη χειρότερη εντύπωση. Οι γυναίκες δεν χρησιμοποιούν τα social media για να μάθουν πού πήγες διακοπές και σίγουρα όχι για να δουν τους κοιλιακούς σου σε διαδικτυακή μετάδοση. Θέλουν να μάθουν βασικά πράγματα για τη ζωή σου, όπως το πώς συμπεριφέρεσαι στους φίλους σου και τα ενδιαφέροντά σου.

 Μέχρι στιγμής, οι περισσότεροι χρησιμοποιούμε χρόνια τα social media και σχεδόν κανείς μας δεν μπορεί να πει ότι είναι περήφανος για κάθε ποστ που έχει κάνει. «Υπάρχουν πράγματα που μπορεί να την ξενερώσουν, όπως το να κομπάζεις συνεχώς ή να είσαι αγενής» υποστηρίζει η Kathleen Bogle, κοινωνιολόγος στο πανεπιστήμιο LaSalle.

Επίσης, δεν φταίνε μόνο οι άλλοι που ποστάρουν χαζομάρες στον τοίχο σου. Κάνε ένα τεστ: μέτρησε πόσες φορές ποστάρεις κάτι κοινού ενδιαφέροντος και πόσες κάτι που αφορά μόνο τη μεγαλειότητά σου. Αν η ζυγαριά γέρνει προς το δεύτερο, τότε έχεις πρόβλημα. «Οι άντρες είναι πιο πιθανό να χρησιμοποιούν τα social media για να δείξουν ποιοι είναι, ενώ οι γυναίκες για να μιλούν με φίλους και να χτίζουν δεσμούς» λέει η Vinita Mehta, ψυχοθεραπεύτρια στην Ουάσιγκτον.

Πώς μπορείς λοιπόν να αλλάξεις τις διαδικτυακές ρυθμίσεις σου για να ταιριάξετε; Είναι απλό: να είσαι επιλεκτικά ειλικρινής. «Το να επικοινωνείς με τους ανθρώπους -κι όχι απλώς να δημοσιεύεις φωτογραφίες του εαυτού σου- θα σε βοηθήσει να κεντρίσεις το ενδιαφέρον της» λέει η Mehta. Ακολούθησε αυτές τις συμβουλές, για να τη βγάλεις καθαρή όταν θα ψάξει το όνομά σου στο google.

 Συμβουλή 1 - Οι Λεπτομέρειες Μετράνε

 Ενώ εσύ ψάχνεις το προφίλ της απλώς για μερικές αποκαλυπτικές φωτογραφίες, οι γυναίκες ψάχνουν το προφίλ σου επειδή είναι πιο επιφυλακτικές, λέει η ψυχολόγος Julie Gurner. Σκανάρουν το προφίλ σου για οτιδήποτε αρνητικό, όπως να βρουν αν είσαι σε σχέση, λέει η Tina Tessina, συγγραφέας του Love Styles. «Είναι περίεργη για το παρελθόν σου, αλλά και για το παρόν σου».

 Γίνε και λίγο «μυστήριος» 

 Μην της τα αποκαλύψεις όλα από την αρχή. Ρύθμισε το προφίλ σου στο Facebook να είναι εμφανές μόνο σε φίλους και διάγραψε φωτογραφίες από πρώην, ενημερώσεις από προηγούμενες κοπέλες σου κι οτιδήποτε άλλο πολύ προσωπικό. Θα μετριάσεις τα σερί ζήλιας της και θα φτιάξεις ένα μυστήριο γύρω από το παρελθόν σου, λέει η Mehta. Στη συνέχεια, περίμενε τρεις ημέρες πριν της κάνεις αίτημα φιλίας, λέει η Randi Zuckerberg , πρώην στέλεχος μάρκετινγκ του Facebook. «Επίσης, αν δεν είσαι έτοιμος να μάθει τα πάντα για την προσωπική σου ζωή, πρόσεχε αυτά που ανεβάζεις ή απόκλεισέ την από ποστ που δεν θέλεις να δει, όπως φωτογραφίες με την οικογένειά σου».

 Συμβουλή 2 - Ανακάλυψε τον Ασο στο Μανίκι

 Μην ξεχνάς ότι τα social media σου δίνουν την ευκαιρία να προβάλεις όλες τις καλές πλευρές σου. «Αν ένας άντρας ποστάρει στο instagram ένα εντυπωσιακό πιάτο που μαγείρεψε ή σκηνές από μια πεζοπορία, θα κερδίσει την καρδιά μιας γυναίκας σχεδόν αμέσως» λέει η Zuckerberg. Ανέβαζε ποστ που θα δείχνουν τον καλύτερο εαυτό σου, λέει η Tessina, αλλά μην υπερβάλλεις κιόλας. «Δεν χρειάζεται να είσαι ούτε να φαίνεσαι τέλειος» λέει. «Οποιαδήποτε γυναίκα θα παρέβλεπε ένα δυο χαρακτηριστικά σου που δεν της άρεσαν, αν της φερόσουν καλά και δεν φαινόταν να έχεις ύποπτο παρελθόν».

 Πάτα το Κλείστρο Επιτέλους 

 Τράβα συνεχώς φωτογραφίες. «Οι γυναίκες θέλουν άντρες που μπορούν να φροντίσουν τον εαυτό τους» λέει η Tessina. «Αν επισκευάσεις κάτι, πόσταρέ το». Ποτέ όμως μην ανεβάσεις φωτογραφία με άλλη γυναίκα. «Ετσι ούτε θα την κάνεις να τρέχει από πίσω σου ούτε θα δείξεις κατακτητής» λέει η κλινική ψυχολόγος Alicia Clark. Απλώς θα της δημιουργήσεις υποψίες. Θα πει: «Καλά, τι σκεφτόταν όταν ανέβαζε αυτήν τη φωτογραφία;»

 Συμβουλή 3 - Δείξε της τους Φίλους σου 

 «Ερευνες δείχνουν ότι πληροφορίες που δημοσιεύονται από τους φίλους σου μπορεί να είναι πιο ουσιαστικής σημασίας στη διαμόρφωση της άποψής της για σένα σε σχέση με πληροφορίες που της προσφέρεις από μόνος σου» λέει η Catalina Toma, επίκουρη καθηγήτρια επικοινωνιών στο Πανεπιστήμιο του Ουισκόνσιν. «Γι’ αυτό έχει σημασία τι βλέπει στα διάφορα προφίλ σου. Θεωρεί πιο αξιόπιστα αυτά που σου ποστάρουν, γιατί υπάρχουν λιγότερες πιθανότητες να τα έχεις κατευθύνει».

 Φίλτραρε τις Πληροφορίες

 Στα περισσότερα δίκτυα είναι εύκολο να παρακολουθήσεις αυτά που ποστάρονται για σένα. Ρύθμισε το κινητό σου, ώστε να σου εμφανίζει ενημερώσεις όταν κάποιος γράφει κάτι καινούργιο. Αν δεις κάτι που μπορεί να της κακοφανεί, καλύτερα να το σβήσεις. Αυτό που πρέπει να προσέξεις περισσότερο όμως είναι τα tag που σου κάνουν οι φίλοι σου. Αν δεν θες να μάθει ότι έχεις πάει στα μπουζούκια για δεύτερη συνεχή νύχτα, άλλαξε τις ρυθμίσεις απορρήτου, ώστε να ζητεί την έγκρισή σου κάθε φορά που κάποιος προσπαθεί να σε ταγκάρει.

 Συμβουλή 4 - Χτίσε Σχέσεις

 Επειδή οι γυναίκες προτιμούν να συμμετέχουν, όχι να μεταδίδουν, χρησιμοποιούν περισσότερο δίκτυα, όπως το Facebook (58% των χρηστών) και το Pinterest (70%), λέει η Mehta. Τους αρέσει να παρακολουθούν τα ενδιαφέροντα των άλλων, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του Harvard Medical School. Από την άλλη, οι άντρες προτιμούν τα δίκτυα που θα τους επιτρέψουν να μεταδώσουν πληροφορίες για τη ζωή τους και θα τους βοηθήσουν να ανελιχθούν, όπως το Google+ (64%) και το LinkedIn (54%). «Αυτό μπορεί να οφείλεται στην κοινωνική φύση των δύο φύλων» λέει η Mehta. «Μάλλον ισχύει ότι οι άντρες αναζητούν το κοινωνικό στάτους και οι γυναίκες τις σχέσεις».

 Μίλα μαζί της 

«Οι γυναίκες θέλουν άντρες που είναι “προσβάσιμοι”» λέει η Clark. «Από τις συμπεριφορές σου κρίνει αν είσαι καλός φίλος και, τελικά, αν θα είσαι καλός σύντροφος». Αν κάνει tweet για την προπόνησή της, ενθάρρυνέ την. Με λίγα λόγια, πρέπει να δώσεις έμφαση στα ενδιαφέροντά της και όχι, ας πούμε, στο πόσο σέξι είναι με το σορτσάκι. «Αν δεν της μιλήσεις έτσι για την εμφάνισή της offline, μην το κάνεις ούτε online» λέει η Gurner.

 Συμβουλή 5 - Σταμάτα να Φωτογραφίζεις τον Εαυτό σου 

 Χάρη στην αυξημένη χρήση του instagram, εκατομμύρια άντρες αφήνουν το φλερτ να γίνει μέσω των φωτογραφιών τους. Τις περισσότερες φορές, μάλιστα, αυτό πιάνει. Ερευνα του 2012 (Social Habit) της Edison Research, η οποία παρακολουθεί τις τάσεις στα social media, διαπίστωσε ότι το 61% των χρηστών του instagram τσέκαραν το feed τους τουλάχιστον μια φορά τις τελευταίες 24 ώρες. Αυτό σημαίνει ότι οι φωτογραφίες κι αυτά τα γραφικά βίντεο των 15 δευτερολέπτων έχουν γίνει η κύρια γλώσσα των social media.

 Σκέψου πριν Τραβήξεις

 Οσο πιο μακριά βρίσκεται ο φακός από το πρόσωπό σου τόσο καλύτερα, λέει η Toma. «Οι χρήστες που δημοσιεύουν πολλές προσωπικές φωτογραφίες μπορεί να θεωρηθούν πιο ναρκισσιστές» λέει η Toma. «Αν τραβάς πάρα πολλά selfie ή ποζάρεις μόνος σου, μπορεί να της κάνεις κακή εντύπωση. Θυμήσου ότι είσαι σε ένα κοινωνικό δίκτυο κι αυτή είναι αντικοινωνική συμπεριφορά». Οι σημαντικές ενημερώσεις θα την αγγίξουν περισσότερο σε σχέση με το τι έφαγες το μεσημέρι.

 menshealth