Μετά από 73 χρόνια ζωής ο κοκκινομάλης Αρτσι μας...αποχαιρετά

Μετά από 73 χρόνια έντυπης ζωής, ο κοκκινομάλλης ήρωας των κόμικς ετοιμάζεται να εγκαταλείψει τα εγκόσμια.

Κανείς δεν γνωρίζει τι οδήγησε τους υπεύθυνους της εκδοτικής εταιρείας Archie Comic Publications –ακόμα και η εταιρεία δανείστηκε το όνομά της από τον δημοφιλή ήρωα- στο απονενοημένο διάβημα. Όμως, ό,τι γράφει δεν ξεγράφει, και έτσι ο κοκκινομάλλης Καζανόβας του γυμνασίου του Ρίβερντεϊλ όπου τοποθετείται η δράση της σειράς θα πεθάνει –ένδοξα, είναι η αλήθεια- στην προσπάθειά του να σώσει ένα φίλο του.

 Το νέο, όπως αντιλαμβάνεστε, έσκασε σα βόμβα και καθόλου δεν άρεσε στους fans του ήρωα, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι πολύ νεότεροι του και, δικαιολογημένα, δεν μπορούν να φανταστούν τη ζωή τους χωρίς εκείνον.

 Γι’ αυτούς η διαβεβαίωση ότι η ζωή στο γυμνάσιο του Ρίβερνεϊλ θα εξακολουθήσει κανονικά μέσα από τις παράλληλες σειρές της Archie Comic Publications με πρωταγωνιστές τους φίλους και συμμαθητές του Άρτσι, αποτελεί μικρή παρηγοριά. Ακόμα και το γεγονός της συνέχισης της σειράς «Life With Archie» με τιμητικά μεταθανάτια αφιερώματα στον ήρωα και εξώφυλλα φιλοτεχνημένα από σημαντικούς εικονογράφους, δεν τους έπεισε για τη σκοπιμότητα του πράγματος.

 Ωστόσο οι δημιουργοί του Άρτσι, οι τελευταίοι στη σειρά διαδοχής, είναι αμετάπειστοι. «Αυτή η ιστορία (το τεύχος) θα προκαλέσει πολύ διαφορετικές αντιδράσεις γιατί είμαστε όλοι δεμένοι με τον Άρτσι» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Γιον Γκόλντγουότερ. Για να συμπληρώσει στη συνέχεια: «Είναι ό,τι πιο σπουδαίο έχουμε κάνει ποτέ, και είμαστε πολύ περήφανοι γι’ αυτό».

 celebrity