Ετσι καψουρεύονται οι άντρες.

Το συναίσθημα του έρωτα είναι πάνω κάτω ίδιο τόσο για τους άντρες όσο και για τις γυναίκες. Μία είσαι στα ουράνια και μία στα... τάρταρα, άλλοτε σου αρέσουν τα πάντα και άλλοτε σου φταίνε όλα γύρω σου, πιστεύεις ότι μπορείς να κάνεις τα πάντα με τον/την σύντροφό σου και άλλα πολλά.
Μέχρι όμως να φτάσεις στον έρωτα ακολουθείς έναν δρόμο. Ε, αυτός ο δρόμος είναι εντελώς διαφορετικό για ένα αγόρι και εντελώς διαφορετικός για μία κοπέλα.

 Ένα πολύ απλό παράδειγμα, σε αντίθεση με τις γυναίκες που όταν γνωρίσουν κάποιον που τους κάνει το κλικ τις πιάνει μία έντονη έξαρση στοργής (ποτέ δεν κατάλαβα γιατί, αλλά είναι πολλές οι γυναίκες που το επιβεβαιώνουν), οι άντρες όταν γνωρίζουν αυτήν την κάποια θέλουν να κάνουν πολλά. Πάρα πολλά, όχι απαραίτητα πονηρά, τα οποία όμως δεν περιέχουν την έννοια της στοργικότητας…

 Πάμε λοιπόν να δούμε τις φάσεις από τις οποίες περνάει ένας άντρας μέχρι να ξεστομίσει αυτό το «Είμαι τσιμπημένος»:

 Φάση 1: Η «Μου αρέσεις» φάση.

 Αυτοί είμαστε και δε χρειάζεται να υποκρινόμαστε και να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Το πρώτο πράγμα που κοιτάει ένας άντρας είναι η εμφάνιση ότι και να σας λένε εκεί έξω. Μία κοπέλα μπορεί να δει ερωτικά κάποιον μόνο και μόνο μετά από μία απλή κουβέντα. Ένας άντρας όμως ποτέ! Πρέπει να του αρέσει εξωτερικά αυτό που βλέπει. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό ούτε πρέπει να τρομάζει τις γυναίκες.

 Εμφάνιση δε σημαίνει «όλο το πακέτο». Κάθε άντρας είναι διαφορετικός και δίνει βάση σε άλλα πράγματα. Για παράδειγμα, άλλοι δίνουν ιδιαίτερη σημασία στο στήθος, άλλοι στο πώς φαίνεται η γυναίκα …από πίσω ενώ άλλοι δεν ξέρουν καν τι είναι αυτό που τους ελκύει. Ξέρουν όμως πως αν τους κάνει το κλικ θα πουν: «I Like You»!

 Φάση 2: Η φάση της «αναζήτησης».

 Όταν είσαι μόνος σου για αρκετό καιρό δεν εμφανίζεται καμία αξιόλογη περίπτωση στη ζωή σου. Και όταν εμφανιστεί και κάνεις μία πρώτη κίνηση τρως πόρτα και άντε γεια. Ρόδα είναι όμως, και γυρίζει. Έτσι κάποια ανταποκρίνεται. Και τότε, για ανεξήγητους λόγους, ανταποκρίνεται και δεύτερη και τρίτη ενώ εμφανίζονται από το πουθενά και κανά δυο πρώην. Έτσι για το γαμώτο…

 Αναγκάζεται λοιπόν ο άντρας να μπει στη φάση της αναζήτησης. Του scouting. Της βολιδοσκόπησης. Πες το όπως θες. Βγαίνει για φαγητό με κάθε υποψήφια, για ποτό, για καφέ. Τέλος πάντων, προσπαθεί να τις γνωρίσει από την καλή και από την ανάποδη μέχρι να καταλήξει ποια θέλει όντως για κάτι πιο σοβαρό.

 Φάση 3: Η φάση της «επιβεβαίωσης».

 Είναι ίσως το πιο σύντομο βήμα για τον …έρωτα. Όταν ένας άντρας καταλήξει σε αυτή που θέλει τότε κάνει 2-3 απλά πραγματάκια για να καταλάβει κατά πόσο είναι εύφορο το έδαφος. Αν τα στοιχεία είναι θετικά τότε προχωράει στο όμορφο παιχνίδι του κυνηγιού. Διαφορετικά πάει πάσο «τα φύλα του» και ανοίγει άλλες πόρτες.

 Φάση 4: Η φάση του «εντυπωσιασμού». 

 Μπορεί στην φάση νο3 να έκανε κάποια πράγματα με την υποψήφια κοπέλα αλλά αυτά ανήκαν στο αναγνωριστικό κομμάτι. Όταν ο άντρας καταλήγει σε αυτήν που θέλει να κυνηγήσει ως το τέλος τότε προσπαθεί να την εντυπωσιάσει με κάθε τρόπο. Είτε με μία έξυπνη ατάκα, είτε με μία όμορφη κίνηση, ένα ακριβό δείπνο ή και έναν ευχάριστο περίπατο. Προσοχή!

 Αυτή είναι η φάση που οι περισσότερες κοπέλες αρχίζουν και ερωτεύονται παρόλο που το αγόρι δεν έχει φτάσει ακόμα μέχρι αυτό το σημείο. Το παιχνίδι έχει δρόμο ακόμα… 

Φάση 5: Η φάση «θέλω να ενδιαφέρεσαι για μένα».

 Αρχίζουμε και μπαίνουμε στην τελική ευθεία του αγώνα. Και αφού φτάσαμε μέχρι εδώ τότε ο άντρας θέλει να ξέρει ότι σημαίνει αρκετά για την γυναίκα. Περιμένει από αυτήν να δείξει ενδιαφέρον, κατανόηση στα προβλήματά του και γενικά ένα δείγμα αυτών που ψάχνει από το «άλλο του μισό». Με λίγα λόγια, στην φάση νο5 περιμένουμε το πρώτο μήνυμα της ημέρας από την κοπέλα. Έστω και αυτή την καλημέρα. Και φυσικά, το τελευταίο με μία γλυκιά καληνύχτα… Τα ενδιάμεσα εννοείται ότι δε σταματάνε :P

 Φάση 6: The Big Decision! 

 Απευθύνομαι στις κοπέλες που έχουν φτάσει ένα αγόρι στην 6η φάση. Πραγματικά συγχαρητήρια! Αν έχετε καταφέρει να τον κάνετε να σκέφτεται σοβαρά την μεγάλη απόφαση τότε είστε όντως καλές στο παιχνίδι. Φυσικά η αξία του νικητή εξαρτάται από την αξία του «ηττημένου». Έτσι όσο πιο δύσκολος είναι ο υποψήφιος άντρας τόσο πιο καλή είναι η υποψήφια γυναίκα! Ένα ακόμη καλό νέο για τις γυναίκες είναι πως αν ένα αγόρι θέλησε και μπόρεσε να φτάσει μέχρι εδώ τότε είναι σίγουρο πως σας θεωρεί την κατάλληλη. Και εδώ είναι που έρχεται και ο εσωτερικός κόσμος. Γιατί για το σεξ αρκεί μία όμορφη. Η κατάλληλη όμως είναι και όμορφη και έξυπνη και καλή και απ’ όλα… Αυτή η φάση είναι η πρώτη που αποδεικνύονται εμπράκτως οι προθέσεις και των δύο. Πολύ πιθανό είναι και η πρώτη που έρχεστε «πολύ κοντά». Και αξίζει να το απολαύσετε και οι δύο.

 Φάση 7: Η φάση του «Σε αγαπώ!»

 Η σχέση ξεκινά από την προηγούμενη φάση. Ο έρωτας και των δύο είναι έκδηλος. Και όσο πιο πολύ καιρό διήρκησε όλος ο «αγώνας» τόσο πιο ισχυρό είναι αυτό που έχει δημιουργηθεί μεταξύ σας. Αυξάνονται λοιπόν οι πιθανότητες πέρα από σεξ, έρωτα και σχέση να «μπει αλλαγή στον αγώνα» και η αγάπη. Το αν αυτή η αλλαγή θα αποδειχθεί χρυσή και θα σκοράρει είναι το μυστήριο των σχέσεων και ο λόγος που αξίζει να παίξεις το παιχνίδι. Φοβάσαι; Μείνε στις κερκίδες…

 Tsekouratoi