7+3 ...σοφοί τρόποι για να αποφύγετε το μεθύσι.

Μια βραδινή έξοδος ,και αυτές τις μέρες σίγουρα θα έχετε αρκετές, για πολλούς, σημαίνει... κατανάλωση αλκοόλ και κίνδυνος για καταστάσεις εκτός ορίων.
Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές και σίγουρα, η πρώτη μέρα του χρόνου θα σας βρει χωρίς πονοκέφαλο και βαρύ στομάχι.

 1. Φάτε καλά πριν το ποτό 
Αν γνωρίζετε από πριν ότι θα βγείτε και πιθανώς να καταναλώσετε αρκετό αλκοόλ για τα δεδομένα σας, τότε μην παραλείψετε να φάτε καλά πριν βγείτε. Αν δεν προνοήσετε, το αλκοόλ θα απορροφηθεί πολύ πιο εύκολα από τον οργανισμό σας και η μέθη δεν θα αργήσει να έρθει.

 2. Δώστε διάρκεια στο ποτό σας 
Προσπαθήστε να πίνετε αργά το ποτό σας και να το απολαμβάνετε στο 100%. Δοκιμάστε να μην πιείτε γρήγορα το πρώτο ποτό, γιατί το πρώτο θα φέρει δεύτερο και τρίτο και τα αλκοτέστ δεν αστειεύονται (ειδικά αυτές τις μέρες), όπως ούτε και ο πονοκέφαλος…

 3. Επιλέξτε το σωστό μέρος
Όταν βρίσκεστε σε ένα μέρος που δεν σας αρέσει ή βαριέστε, τότε είναι πιθανότερο να καταναλώσετε περισσότερο αλκοόλ σε σχέση με μια έξοδο με την παρέα που χορεύει, τρώει παίζει χαρτιά ή διασκεδάζει μιλώντας. Έτσι οι επιμέρους δραστηριότητες θα σας απορροφήσουν το ενδιαφέρον και θα μειωθεί και η κατανάλωση αλκοόλ.

 4. Ανταμείψτε τον εαυτό σας όταν δεν πίνει
 Το να μάθετε να είστε εγκρατής και να μην επηρεάζεστε από τους άλλους είναι δύσκολο, ειδικά όταν είστε σε μια παρέα που οι περισσότεροι πίνουν. Γι’ αυτό όταν καταφέρνετε να μην ενδώσετε στον πειρασμό, ανταμείψτε τον εαυτό σας με διάφορους τρόπους. Ένας καλός τρόπος είναι να αποταμιεύσετε τα χρήματα που θα δίνατε για να πάρετε παραπάνω από ένα ποτό σε κάθε σας έξοδο και όταν φτάσετε να έχετε μαζέψει ένα επιθυμητό ποσό, κάντε ένα δώρο στον εαυτό σας.


 5. Αναλάβετε ευθύνες 
Μπορείτε αν θέλετε να δώσετε ευθύνες στον εαυτό σας έτσι ώστε να αναγκαστείτε να μην πιείτε πολύ. Για παράδειγμα, επιλέξτε να είστε εσείς αυτός που θα οδηγήσει πριν και μετά την έξοδό σας με την παρέα. Με αυτό τον τρόπο, θα είστε εγκρατείς είτε το θέλετε είτε όχι.

 6. Πίνετε νερό 
Φροντίστε να πίνετε αρκετό νερό όταν καταναλώνετε αλκοόλ. Καλό θα ήταν να έχετε ένα ποτήρι με νερό δίπλα στο ποτό σας και να πίνετε εναλλάξ. Έτσι θα ξεγελιέστε και παράλληλα, θα ενυδατώνετε τον οργανισμό σας για να «ξεπλύνει» το αλκοόλ.

 7. Μην... πιείτε 
Προφανώς είναι η πιο απλή λύση για να μην μεθύσετε, αλλά συνάμα και η πιο δύσκολη, μιας και για τους περισσότερους, έξοδος σημαίνει αλκοόλ. Πρέπει να αναρωτηθείτε λοιπόν, τι είναι αυτό που σας υποχρεώνει να πιείτε κάθε φορά που βρίσκεστε σε ένα μπαρ. Ακόμη, αποφύγετε να πίνετε όταν είστε συναισθηματικά φορτισμένοι, όσο δύσκολο και αν είναι αυτό για ορισμένους. Η αρνητική ψυχολογία θα ενταθεί με την κατανάλωση αλκοόλ κι εσείς, αντί να νιώσετε καλύτερα, θα αρχίσετε να αισθάνεστε ακόμα πιο άβολα.