Το 12% των γυναικών έχει αλλεργία στο σπέρμα.


Μπορεί να πάθουν μέχρι και αναφυλακτικό σοκ Ποσοστό μέχρι και 12% των γυναικών ενδέχεται να είναι αλλεργικές στο σπέρμα, ορισμένες μάλιστα σε τέτοιο βαθμό που η έκθεσή τους σε αυτό μπορεί να προκαλέσει μέχρι και αναφυλακτικό σοκ.
Σύμφωνα με τον Dr Michael Carroll, καθηγητή αναπαραγωγικής επιστήμης στο πανεπιστήμιο Metropolitan του Μάντσεστερ, οι γυναίκες ηλικίας 20 έως 30 ετών επηρεάζονται περισσότερο, εμφανίζοντας συμπτώματα άμεσα ή το πολύ μέσα σε μια ώρα από την έκθεσή τους στο σπέρμα.


 Τα συμπτώματα που εμφανίζουν είναι ερεθισμός, φαγούρα, επίπονη ούρηση και έκζεμα, όμως στις πιο σοβαρές περιπτώσεις η έκθεσή τους στο σπέρμα μπορεί να προκαλέσει μέχρι και θανατηφόρα αλλεργική αντίδραση, αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail. Ο καθηγητής εκτιμά ότι ενώ είναι λίγοι εκείνοι οι οποίοι έχουν διαγνωστεί με αλλεργία στο σπέρμα, ωστόσο μπορεί να είναι κοινό πρόβλημα. Ο ίδιος με τους συνεργάτες του έκαναν μια μελέτη, η οποία ακόμη δεν έχει δημοσιευτεί, βάσει της οποίας η συγκεκριμένη αλλεργία επηρεάζει το 12% των γυναικών. 

 Σε άλλη μελέτη του Dr Carroll, η οποία έχει δημοσιευτεί στο επιστημονικό έντυπο Human Fertility, αναφέρεται ότι τα συμπτώματα της υπερευαισθησίας στο σπέρμα, πολλές φορές δεν διαγιγνώσκονται σωστά καθώς προσομοιάζουν με άλλες ασθένειες όπως η δερματίτιδα και κάποιες άλλες σεξουαλικώς μεταδιδόμενες ασθένειες.

 newsbeast.