Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς την Πέμπτη.


Σε ένδειξη συμπαράστασης στο λουκέτο της ΕΡΤ, οι εργαζόμενοι σε ΜΜΜ τραβάνε χειρόφρενο την Πέμπτη 13 Ιουνίου. Διαβάστε την ανακοίνωση και πώς θα κινηθούν τα μέσα.
Σε 24ωρη απεργία για την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013 θα προχωρήσουν οι εργαζόμενοι σε Λεωφορεία, Τρόλεϊ και ΟΣΕ/Προαστιακό συμμετέχοντας στην απεργία της ΑΔΕΔΥ. 


Δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο Λεωφορείων και Τρόλεϊ ενώ αναμένεται να μην πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο του ΟΣΕ και του Προαστιακού. Επίσης, οι συρμοί του Μετρό δεν θα κινούνται στο τμήμα Δουκ. Πλακεντίας – Αεροδρόμιο της γραμμής 3.

 Στάση εργασίας σε ΜΕΤΡΟ, Τραμ, ΗΣΑΠ

 Παρά το ότι βρίσκονται σε επιστράτευση, οι εργαζόμενοι σε Μετρό, Τραμ και ΗΣΑΠ, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε στάση εργασίας την Πέμπτη 13 Ιουνίου από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09.00 το πρωί, συμμετέχοντας στην απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

 Σε κοινή τους ανακοίνωση, τα σωματεία της ΣΤΑΣΥ αναφέρουν: «Το πραξικοπηματικό κλείσιμο της ΕΡΤ είναι ένα ακόμα βήμα της κυβέρνησης στον αυταρχικό κατήφορο, που επέλεξε να ακολουθεί, με επιστρατεύσεις εργαζομένων και άλλες αντιδημοκρατικές και αντισυνταγματικές αποφάσεις». «Η εμμονή της Κυβέρνησης στην τακτική "αποφασίζομεν και διατάσσομεν" και οι ακραίες αντιδημοκρατικές αποφάσεις της βρίσκουν απέναντι ολόκληρη την ελληνική κοινωνία η οποία έχει στραγγαλιστεί από τις ανάλγητες, αιφνιδιαστικές και μονομερείς ενέργειές της» σημειώνεται. 

«Γι’ αυτό ο αγώνας για την υπεράσπιση των θέσεων εργασίας στην ΕΡΤ και την πολυφωνική, ανεξάρτητη δημόσια τηλεόραση είναι στην πραγματικότητα μια μεγάλη μάχη για την ανατροπή της νεοφιλελεύθερης λαίλαπας, που οδηγεί στην εξαθλίωση ολόκληρη την κοινωνία προς όφελος ντόπιων και ξένων πολύπλευρων συμφερόντων και των ξένων δανειστών» επισημαίνουν. 

«Όλοι μαζί οι εργαζόμενοι μπορούμε να νικήσουμε και να βάλουμε οριστικό τέλος σε αυτή την καταστροφική πολιτική» καταλήγει η ανακοίνωση. Τα Σωματεία θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο, που θα πραγματοποιηθεί στις 11.00 στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή.

 news247.