Σχεδόν οι μισοί λογαριασμοί του Twitter δεν έχουν ούτε ένα tweet

Το Twitter, το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης δεν σταματά να εξαπλώνεται αλλά μια νέα έρευνα δείχνει το πραγματικό διαρκές πρόβλημα της υπηρεσίας και αυτό σχετίζεται με την αποχή των χρηστών από τα ….tweets ...

 Σύμφωνα με αναφορά του Twopcharts ,μιας ιστοσελίδας η οποία παρατηρεί την δραστηριότητα στο Twitter, το 44% από τους 974 εκατομμύρια συνολικά χρήστες της υπηρεσίας δεν έχει κάνει έστω ένα tweet. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα δεν είναι εφικτό να εντοπιστεί εάν κάποιος λογαριασμός έχει συνδεθεί μετά την εγγραφή αλλά εντοπίζεται μόνο η δραστηριότητα του εφόσον κάνει κάποιο tweet ή retweet.

 Από την πλευρά του Twitter υποστηρίζεται πως διαθέτει 241 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες το τελευταίο τρίμηνο του 2013 . Η εταιρία θεωρεί ενεργό χρήστη όποιον συνδέεται στο λογαριασμό του μια φορά τουλάχιστον κάθε μήνα και δεν δίνει έμφαση στην δραστηριότητα του χρήστη αναφορικά με τα tweets .

 Βέβαια από την σκοπιά ενός χρήστη, η παραμονή στο Twitter δεν είναι απαραίτητο να συνοδεύεται από tweets καθώς υπάρχουν αρκετές δημοσιεύσεις για να του κρατήσουν το ενδιαφέρον. Αξίζει να σημειωθεί πως η ύπαρξη ενεργών δραστήριων χρηστών βοηθά στην δημιουργία διαφημιστικών εσόδων για το Twitter μέσω των tweets, retweets, favorites κλπ.

 Εκπρόσωπος του Twitter αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσύεμα με την αιτιολογία ότι το Twitter δεν σχολιάζει δεδομένα που προέρχονται από άλλες πηγές.

techit.gr