ΑΛΛΑΞΕ ΠΡΟΦΙΛ

Διάβασε πώς μπορείς να ανανεώσεις την εικόνα σου με 4 απλούς τρόπους.

Το 37% των αντρών δεν θα θυσίαζε τίποτα για να βελτιώσει την όψη του δέρματός του, σύμφωνα με νέα έρευνα. Εσύ όμως τι θα έκανες αν κινδύνευες να δείχνεις σαν σαρπέι στα 30 σου;

Διάβασε πώς μπορείς να ανανεώσεις την εικόνα σου με 4 απλούς τρόπους.

 Κάνε Απολέπιση 

 Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, το δέρμα σου μπορεί να αφυδατωθεί σε μεγάλο βαθμό. Η χαμηλή θερμοκρασία σε εξωτερικούς χώρους και η ξηρή ατμόσφαιρα που δημιουργείται στους εσωτερικούς χώρους από τον κλιματισμό μπορεί να κάνει το δέρμα σου ξηρό, επομένως πιο γερασμένο. Μια από τις βασικές αιτίες του αφυδατωμένου δέρματος μπορεί να είναι οι σμηγματογόνοι αδένες, που υπολειτουργούν και δεν λιπαίνουν επαρκώς την επιδερμίδα σου. Για να αποτρέψεις το δέρμα σου από το να ξεφλουδίζει και να αυξήσεις την ενυδάτωση, υιοθέτησε αυτά τα δύο βήματα στην καθημερινότητά σου: αρχικά, κάνε απολέπιση με ένα απαλό τζελ απολέπισης, που θα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα. Αμέσως μετά άπλωσε μια κρέμα βαθιάς ενυδάτωσης, για να κρατήσεις ζωντανό το «νέο» δέρμα που θα έρθει στην επιφάνεια.

 Εξτρα Tip: Κάνε απολέπιση μόλις βγεις από το μπάνιο. Τότε θα έχουν ανοίξει οι πόροι σου και θα καθαριστεί ακόμα πιο βαθιά το δέρμα, με αποτέλεσμα να μειωθούν τα σπυράκια και οι γυρισμένες τρίχες.

 Ζωντάνεψε το Δέρμα σου

 Υπάρχουν δύο τρόποι για να σταματήσεις να δείχνεις σαν ταλαιπωρημένος μεσήλικας πριν την ώρα σου. Αρχικά, επένδυσε σε μια καλή κρέμα ματιών, που θα θρέψει, θα αναζωογονήσει και θα φωτίσει το δέρμα γύρω από τα μάτια. Επίλεξε μια κρέμα που έχει ενεργά πεπτίδια. Ετσι θα αυξήσεις την κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή. Η κρέμα ματιών θα προωθήσει την αναγέννηση των κυττάρων του δέρματος, αλλά θα δώσει και φωτεινότητα στην περιοχή εξαφανίζοντας τους μαύρους κύκλους. Επίσης, αγόρασε μια αντιγηραντική κρέμα προσώπου, που να ταιριάζει στις ανάγκες του δέρματός σου. Θυμήσου ότι δεν φτάνει να αναγράφει ότι είναι αντιγηραντική, αλλά τσέκαρε και για τι τύπο δέρματος είναι.

 Εξτρα Tip: Βάλε ενυδατική κρέμα, κάνοντας απαλές κινήσεις από το εσωτερικό του προσώπου προς τα έξω. Αυτό θα χαλαρώσει το δέρμα σου και θα το βοηθήσει να την απορροφήσει καλύτερα.

 Κρέμα Σώματος 

 Η απάντηση στο αν χρειάζεται να βάζεις κρέμα σώματος είναι απλή: ναι, αλλά όχι της κοπέλας σου και όχι με τον ίδιο τρόπο. Ολοι συμφωνούν ότι το πρόσωπό σου χρειάζεται κρέμα προσώπου για καθημερινή ενυδάτωση. Αν προπονείσαι συχνά, τότε σίγουρα θα έχεις κάποιες προβληματικές περιοχές. Σε αυτές είναι που θα πρέπει να χρησιμοποιείς γαλάκτωμα σώματος. Επίσης, το δέρμα στο υπόλοιπο σώμα σου τείνει να έχει λιγότερους σμηγματογόνους αδένες απ’ ό,τι το πρόσωπό σου, κάτι που το κάνει πιο επιρρεπές στην ξηροδερμία.

 Εξτρα Tip:Ρίξε ένα γαλάκτωμα σώματος στην τσάντα του γυμναστηρίου σου. Βάζε το σε επιλεγμένες περιοχές μετά το ντους, όταν το δέρμα σου είναι ακόμη υγρό, για να επιτύχεις καλύτερη ενυδάτωση - και καλύτερες επιδόσεις.

 Απόφυγε τη Ζάχαρη

 Η ζάχαρη είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος εχθρός του δέρματός σου μετά τον ήλιο. «Η ζάχαρη συνδέεται με τις πρωτεΐνες του κολλαγόνου» εξηγεί ο κορυφαίος δερματολόγος Nicholas Perricone. «Αυτό κάνει το κολλαγόνο άκαμπτο και οδηγεί στην εμφάνιση ρυτίδων». Επίσης, θεωρείται ότι κάνει το δέρμα πιο ευάλωτο στον ήλιο. Μάλιστα, μια μελέτη στην Αυστραλία έδειξε ότι οι άνθρωποι που έπιναν πολλά αναψυκτικά έδειχναν πολύ μεγαλύτεροι σε ηλικία, λόγω της υπερβολικής ζάχαρης στη διατροφή τους.

 Εξτρα Tip: Αν δεν μπορείς να κόψεις τη ζάχαρη, τουλάχιστον αγόρασε μια ενυδατική με αντηλιακό δείκτη προστασίας. Η υπεριώδης ακτινοβολία δεν είναι επικίνδυνη μόνο το καλοκαίρι.

menshealth