ΨΗΛΕ, ΧΑΛΑΡΩΣΕ

Αν δεν θες τα παιδιά σου να μεγαλώνουν μες στην τσίτα, γίνε εσύ πρώτος το παράδειγμα και δείξε τους ότι δεν είναι κακό να αποκαλύπτεις πού και πού τα συναισθήματά σου.

Σε αντίθεση με το γυναικείο φύλο, οι άντρες σίγουρα τα βρίσκουμε λίγο σκούρα στην εξωτερίκευση των συναισθημάτων μας. Μπορεί να είναι ο φόβος μη χάσουμε την αρρενωπότητά μας ή και απλή αδιαφορία, αλλά η αλήθεια είναι ότι, αν δεν ανοίγεις πού και πού την καρδιά σου στο παιδί σου, δεν θα αποκτήσεις ποτέ υγιή σχέση μαζί του.

 Δεν Είσαι ο Σούπερμαν

 Μπες στη θέση του παιδιού σου κι αφηγήσου του με απλό τρόπο τα προβλήματα που είχες αντιμετωπίσει στην παιδική ηλικία. Θα σταματήσει να σε βλέπει σαν αιώνιο ενήλικα και θα καταλάβει, ότι στην πραγματικότητα, το μόνο που σας χωρίζει είναι η ηλικία.

 Οι Αντρες Δεν Κλαίνε Ποτέ; 

 Αν είσαι από αυτούς που εκτονώνονται με δάκρυα, άσε τον εαυτό σου ελεύθερο μπροστά στο παιδί σου. Θα εκτιμήσει την οικειότητα και, μάλιστα, όταν σε δει λίγο αργότερα να χαμογελάς, θα συνειδητοποιήσει πως η στενοχώρια δεν κρατάει για πάντα.

 Δεν είσαι Παντοδύναμος

 Το να μάθει το παιδί σου για τις (μικρές ή και μεγάλες) αποτυχίες της ζωής σου, μόνο σε καλό μπορεί να του βγει. Οσο πιο νωρίς συνειδητοποιήσει ότι δεν γίνεται να κερδίζει πάντα τόσο μεγαλύτερη θα είναι η συγκέντρωσή του σε κάθε νέο εγχείρημα, για να πετύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

 Ούτε Παντογνώστης 

 Δοκίμασε να κάνεις με το παιδί σου πράγματα, που ούτε ο ίδιος έχεις δοκιμάσει ξανά. Δεν υπάρχει λόγος να προσπαθείς να το παίξεις ειδικός σε όλα. Με αυτόν τον τρόπο θα καταλάβει πως δεν χρειάζεται πολλή σκέψη πριν δοκιμάσει κάτι κι ότι όσο ζεις, μαθαίνεις.

 Ισως και να Εχεις Αδικο

 Οταν συζητάτε, να προσέχεις τι σου λέει. Επίσης, να είσαι ανοιχτός στο ενδεχόμενο ότι για κάποιο θέμα γνωρίζει περισσότερα από σένα. Αν του φέρεσαι σαν ίσος προς ίσο, ενισχύεις την αυτοπεποίθησή του κι οξύνεις την ικανότητά του να στηρίζει τις θέσεις του με επιχειρήματα.

 Το Καλό Παραδειγμα 

 Δείξε του τη συμπονετική πλευρά σου. Βοήθα έναν άγνωστο στο δρόμο και θα περάσεις στο παιδί σου το μήνυμα της συμπόνοιας. Δείξε του ότι υπάρχουν άνθρωποι που χρειάζονται βοήθεια και ότι πρέπει να τους την προσφέρουμε.

 menshealth