Άστατος ο καιρός σήμερα

Βροχές και τοπικές καταιγίδες θα επικρατήσουν σήμερα στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, στο Βόρειο και Βορειοανατολικό Αιγαίο.

 Από τις μεσημεριανές ώρες θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες σε αρκετές, κυρίως ορεινές, περιοχές της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας. Τα φαινόμενα, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, θα είναι τοπικά ισχυρά και ενδέχεται να συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις.

 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 21 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 12 έως 25 στην Κεντρική Ελλάδα, από 12 έως 21 βαθμούς στην Ήπειρο, από 15 έως 26 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 15 έως 22 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου, αλλά στην Κρήτη οι μέγιστες θα είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερες.

 Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι σχεδόν μέτριοι και μετά το μεσημέρι στα βορειοανατολικά πελάγη μέτριοι μέχρι ισχυροί. Στο Νότιο Αιγαίο θα επικρατήσουν μέτριοι έως ισχυροί και πρόσκαιρα τοπικά σχεδόν θυελλώδεις δυτικοί άνεμοι. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι, ενώ στον Κορινθιακό το δυτικό ρεύμα θα πνέει με εντάσεις 6 έως 7 μποφόρ.

 Λίγες νεφώσεις που τις θερμές ώρες της ημέρας θα αυξηθούν, με πιθανότητα βροχών και καταιγίδων κυρίως στα βόρεια τμήματα του νομού, περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει στους 25 με 26 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και από το απόγευμα βόρειοι βορειοανατολικοί σχεδόν μέτριοι.

 Νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους και πιθανότητα καταιγίδας κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, περιμένουμε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 18 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς.

 zougla