Νηστίσιμο ριζότο αλα μιλανέζε
Κρεμώδες υφή με πλούσια γεύση που λιώνει στο στόμα! Σε συνδυασμό με τα μυρωδικά σας προσφέρει γεμάτη και μυρωδάτη γεύση.
Υλικά
Για 4-6 άτομα
1/2 κιλό αρακάς σε κονσέρβα (νούμερο 1) ψιλός 500 γραμμάρια ρύζι 20 γραμμάρια φυτική μαργαρίνη 1 λίτρο ζωμό λαχανικών 2 γραμμάρια ζαφορά (ουσία που λαμβάνεται από τα άνθη του φυτού κρόκος, το βρίσκετε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ) 30 γραμμάρια κρεμμύδι 0,5 γραμμάρια σαφράν σε σκόνη αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση
Τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε 20 γραμμάρια φυτικής μαργαρίνης, αφού τσιγαριστεί καλά το κρεμμύδι προσθέτουμε το ρύζι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε απαλά και συχνά για 3 λεπτά, προσθέτουμε το κρασί και αφού εξατμιστεί ρίχνουμε 2 φλιτζάνια από το ζωμό λαχανικών, το αλατοπίπερο, την κονσέρβα αρακά και τη ζαφόρα και αφήνουμε να σιγοβράζει για 20 λεπτά.
Επαναλαμβάνουμε αυτή τη διαδικασία κάθε φορά που εξατμίζεται το ζωμό και λίγο πριν σβήσουμε τη φωτιά προσθέτουμε το σαφράν το οποίο έχουμε προηγουμένως διαλύσει στο τελευταίο φλιτζάνι ζωμό που μας έχει μείνει να προσθέσουμε στο ριζότο μας.
Αφαιρούμε από τη φωτιά όσο το ριζότο μας είναι αλ ντέντε, ρίχνουμε το τριμμένο παρμεζάνα και ανακατεύουμε γρήγορα για 30 δευτερόλεπτα Το αφήνουμε να ηρεμήσει για 1 λεπτό και σερβίρουμε.
Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά
sidagi
Υλικά
Για 4-6 άτομα
1/2 κιλό αρακάς σε κονσέρβα (νούμερο 1) ψιλός 500 γραμμάρια ρύζι 20 γραμμάρια φυτική μαργαρίνη 1 λίτρο ζωμό λαχανικών 2 γραμμάρια ζαφορά (ουσία που λαμβάνεται από τα άνθη του φυτού κρόκος, το βρίσκετε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ) 30 γραμμάρια κρεμμύδι 0,5 γραμμάρια σαφράν σε σκόνη αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση
Τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε 20 γραμμάρια φυτικής μαργαρίνης, αφού τσιγαριστεί καλά το κρεμμύδι προσθέτουμε το ρύζι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε απαλά και συχνά για 3 λεπτά, προσθέτουμε το κρασί και αφού εξατμιστεί ρίχνουμε 2 φλιτζάνια από το ζωμό λαχανικών, το αλατοπίπερο, την κονσέρβα αρακά και τη ζαφόρα και αφήνουμε να σιγοβράζει για 20 λεπτά.
Επαναλαμβάνουμε αυτή τη διαδικασία κάθε φορά που εξατμίζεται το ζωμό και λίγο πριν σβήσουμε τη φωτιά προσθέτουμε το σαφράν το οποίο έχουμε προηγουμένως διαλύσει στο τελευταίο φλιτζάνι ζωμό που μας έχει μείνει να προσθέσουμε στο ριζότο μας.
Αφαιρούμε από τη φωτιά όσο το ριζότο μας είναι αλ ντέντε, ρίχνουμε το τριμμένο παρμεζάνα και ανακατεύουμε γρήγορα για 30 δευτερόλεπτα Το αφήνουμε να ηρεμήσει για 1 λεπτό και σερβίρουμε.
Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά
sidagi