7 ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΙΑ

Αντιμετώπισε την αποτυχία και μετά χρησιμοποίησέ τη για να ξεκινήσεις να πετυχαίνεις.

1. Νιώσε την Αποτυχία

 Απόφυγε το ξέσπασμα και μη δείξεις δυσαρέσκεια. Καλύτερα κάτσε σιωπηλός και σκέψου. Με το να αναγνωρίζεις το συναίσθημα και να δίνεις προσοχή σε αυτό, το αναγκάζεις να υποχωρήσει. Το καμουφλάρισμα της αποτυχίας είναι πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό της ηγεσίας.

 2. Αποδέξου την Απώλειά σου

 Η ήττα μπορεί να έρθει σε οποιονδήποτε προσπαθεί, οπότε καλωσόρισες στο ανθρώπινο είδος. Η αποτυχία σημαίνει μόνο ότι έχασες. Από το να ψάχνεις για κάποιο κρυμμένο μήνυμα, αποδέξου καλύτερα ότι απέτυχες ή έχασες. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσεις να προσπαθείς, αλλά ότι πρέπει να δεχτείς το αποτέλεσμα.

 3. Απόκτησε Προοπτική 

 Ρώτα τον εαυτό σου πόσο άσχημη είναι πραγματικά η αποτυχία. Τι θα σημαίνει αυτή η ήττα τέτοια μέρα μετά από ένα χρόνο ή όταν θα τη σκέφτεσαι μετά από πέντε χρόνια; Θα τη θυμούνται όλοι μετά από 20 χρόνια; Στο πλαίσιο της καριέρας σου έχεις αποτύχει κι άλλες φορές και θα αποτύχεις ξανά.

 4. Υποστήριξε Αλλους 

 Μια από τις κύριες αιτίες της κατάθλιψης είναι η υπερβολική προσήλωση στον εαυτό σου, την ίδια στιγμή που μια από τις κύριες πηγές ικανοποίησης είναι το να κάνεις κάτι για κάποιον άλλον. Στήριξε τους άλλους, κάποιον που μπορεί να είχε χειρότερη μέρα από σένα ή τον διπλανό σου που είναι πολύ σκληρός με τον εαυτό του.

 5. Προετοιμάσου 

 Η προετοιμασία είναι το παν. Οι περισσότεροι μπορούν έστω να σκεφτούν πώς είναι το συναίσθημα του να πας σε διαγώνισμα τέλεια προετοιμασμένος. Εάν σκοπεύεις σοβαρά να πετύχεις, τότε δεν μπορείς να αποφύγεις την προετοιμασία. Το να είσαι προετοιμασμένος είναι το πρώτο βήμα για να πετύχεις καλύτερα αποτελέσματα.

 6. Σκέψου την Κίνησή σου

 Σκέψου όλα τα σημαντικά πράγματα που έκανες καλά. Η απογοήτευσή σου μπορεί να σε εμποδίζει να δεις όλα τα θετικά, γι' αυτό κοίτα πιο βαθιά απ' ό,τι συνήθως. Αναρωτήσου: «Αν έπρεπε να το κάνω από την αρχή, τι θα έκανα διαφορετικά;». Το να εστιάζεις στη λύση δημιουργεί σιγουριά και προωθεί τη γνώση.

 7. Πέρνα στη Δράση 

 Διάλεξε έναν τρόπο για να βελτιώσεις την προετοιμασία σου και κάτι που θα κάνεις διαφορετικά την επόμενη φορά που θα προκύψει παρόμοια κατάσταση. Επίσης, πες τα σε κάποιον. Αν αποφασίσεις να τρέξεις μαραθώνιο, υπάρχει διαφορά στο να το σκεφτείς από το να το πεις και στους φίλους σου. Χρειάζεσαι στήριξη από το περιβάλλον του.

 menshealth