Τάρτα με κρέμα και φράουλες
Καλοκαιρινή και απλή τάρτα για να συνοδέψτε το αγαπημένο σας ρόφημα.
Υλικά
Για 6-8 άτομα
150 γραμμάρια ζάχαρη 250 γραμμάρια ανθότυρο 400 γραμμάρια φράουλες 250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 125 ml γάλα 1 πρέζα αλάτι ξύσμα 1 λεμονιού 6 αυγά χωρισμένα σε ασπράδια και κρόκους 2 κρόκοι αυγών επιπλέον 3 κουταλιές της σούπας νερό 4 φύλλα ζελατίνης 150 γραμμάρια αλεύρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς με άνω και κάτω αντίσταση. Χωρίζετε τους κρόκους των 6 αυγών από τα ασπράδια. Στο κάδο του μίξερ χτυπάτε τους κρόκους με το νερό και τη ζάχαρη σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ασπρίσει το μείγμα. Κοσκινίζετε και προσθέτετε λίγο- λίγο το αλεύρι και ανακατεύετε προσεκτικά με μία τρυπητή κουτάλα.
Χτυπάτε επίσης τα ασπράδια και τα προσθέτετε. Ρίχνετε τη ζύμη σε μία φόρμα, στην οποία έχετε προηγουμένως στρώσει αντικολλητικό χαρτί και την ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά στους 200 βαθμούς.
Μαλακώνετε τη ζελατίνη σε κρύο νερό. Αναμιγνύετε τους υπόλοιπους 2 κρόκους, το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι, τη ζάχαρη και το γάλα σε μπεν μαρί μέχρι να δημιουργηθεί σφιχτή κρέμα. Διαλύετε στην κρέμα τη ζελατίνα. Αφήνετε την κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου.
Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος. Αναμιγνύετε το ανθότυρο με τη σφιχτή κρέμα και προσθέτετε προσεκτικά την κρέμα γάλακτος. Απλώνετε την κρέμα στην αφράτη ζύμη και γαρνίρετε με τις φράουλες. Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη ή σιρόπι της επιλογής σας και σερβίρετε. Για να γαρνίρετε την τάρτα φράουλας σας προτείνουμε παγωτό γιαούρτι. Ταιριάζει τρομερά!!
Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά
sidagi
Υλικά
Για 6-8 άτομα
150 γραμμάρια ζάχαρη 250 γραμμάρια ανθότυρο 400 γραμμάρια φράουλες 250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 125 ml γάλα 1 πρέζα αλάτι ξύσμα 1 λεμονιού 6 αυγά χωρισμένα σε ασπράδια και κρόκους 2 κρόκοι αυγών επιπλέον 3 κουταλιές της σούπας νερό 4 φύλλα ζελατίνης 150 γραμμάρια αλεύρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς με άνω και κάτω αντίσταση. Χωρίζετε τους κρόκους των 6 αυγών από τα ασπράδια. Στο κάδο του μίξερ χτυπάτε τους κρόκους με το νερό και τη ζάχαρη σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ασπρίσει το μείγμα. Κοσκινίζετε και προσθέτετε λίγο- λίγο το αλεύρι και ανακατεύετε προσεκτικά με μία τρυπητή κουτάλα.
Χτυπάτε επίσης τα ασπράδια και τα προσθέτετε. Ρίχνετε τη ζύμη σε μία φόρμα, στην οποία έχετε προηγουμένως στρώσει αντικολλητικό χαρτί και την ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά στους 200 βαθμούς.
Μαλακώνετε τη ζελατίνη σε κρύο νερό. Αναμιγνύετε τους υπόλοιπους 2 κρόκους, το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι, τη ζάχαρη και το γάλα σε μπεν μαρί μέχρι να δημιουργηθεί σφιχτή κρέμα. Διαλύετε στην κρέμα τη ζελατίνα. Αφήνετε την κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου.
Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος. Αναμιγνύετε το ανθότυρο με τη σφιχτή κρέμα και προσθέτετε προσεκτικά την κρέμα γάλακτος. Απλώνετε την κρέμα στην αφράτη ζύμη και γαρνίρετε με τις φράουλες. Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη ή σιρόπι της επιλογής σας και σερβίρετε. Για να γαρνίρετε την τάρτα φράουλας σας προτείνουμε παγωτό γιαούρτι. Ταιριάζει τρομερά!!
Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά
sidagi
![]() |