Νηστίσιμη μηλόπιτα

Φτιάξτε με απλά υλικά σπιτική μηλόπιτα για τις μέρες της Νηστείας.

Υλικά

 Για 4-6 άτομα

 Για τη ζύμη 
3 / 4 κούπας ζάχαρη 150 γραμμάρια 2 /3 κούπας ηλιέλαιο ηλιέλαιο - 160 γραμμάρια 2/3 κούπας χυμό πορτοκαλιού - 160 γραμμάρια ξύσμα από ένα πορτοκάλι 4 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του – 500 γραμμάρια

 Για τη γέμιση 
1 κουταλιά του γλυκού κανέλα 1/2 κουταλιά του γλυκού μοσχοκάρυδο 1 1/2 κουταλιά της σούπας αλεύρι 6-8 μήλα 3/4-1 φλιτζανιού ζάχαρη 1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι

 Για το σερβίρισμα
 2 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα 1 κουταλιά της σούπας κανέλα για το πασπάλισμα

  Εκτέλεση

Για τη ζύμη 

Σε μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε.


 Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού, ξύσμα, ηλιέλαιο, ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει μια λεία ζύμη. Βάλτε τη ζύμη σε πλαστική σακούλα, πατήστε τη να γίνει επίπεδη και βάλτε τη στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.

 Για τη συναρμολόγηση γέμισης ζύμης 
Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το αλάτι, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το αλεύρι. Καθαρίζουμε και κόβουμε κομματάκια τα μήλα. Τα ρίχνουμε στο μπολ να καλυφθούν με το μείγμα καλά.

 Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη (το ένα μεγαλύτερο από το άλλο). Ανοίγουμε το ένα κομμάτι, να γίνει λίγο μεγαλύτερο από το ταψί μας και το στρώνουμε καλά στο ταψί. Ρίχνουμε από πάνω τα μήλα.

Ανοίγουμε και το άλλο κομμάτι της ζύμης και σκεπάζουμε την πίτα. Κλείνουμε καλά τις άκρες και κάνουμε τρύπες με το πιρούνι μας στο πάνω μέρος της πίτας.

 Ψήνουμε για τα πρώτα 10 λεπτά στους 220 βαθμούς και μετά για 35 με 40 λεπτά στους 180 βαθμούς. Στο τέλος πασπαλίζουμε άχνη ζάχαρη, κανέλα και σερβίρουμε.

 Απαιτούμενος χρόνος: 40 λεπτά

 sidagi