4 τρόποι για να ξεσκεπάσετε τους ψεύτες

Πέρα από το ένστικτο που τις περισσότερες φορές βγαίνει αληθινό, υπάρχουν και κάποιοι άλλοι τρόποι μέσω των οποίων... μπορεί εύκολα να καταλάβει κανείς αν ο συνομιλητής του λέει ψέματα.

 Σύμφωνα με το onmed. οι τέσσερις τρόποι μέσω των οποίων μπορεί κανείς να... ξεσκεπάσει τους ψεύτες είναι οι εξής:

 Μην πιστέψετε τα... μάτια του 

 Μπορεί κάποιοι να υποστηρίζουν ότι οι ψεύτες, όταν κάνουν τη.. ζαβολιά τους στρέφουν το βλέμμα τους αλλού, ωστόσο, αυτό μπορεί να μην ισχύει πάντα. Μάλιστα, τις περισσότερες φορές λένε το αντίθετο καθώς κοιτούν τα μάτια τους συνομιλητές τους σε μια προσπάθεια να τους πείσουν ότι λένε την αλήθεια.

 Συγκρίνετε τη συμπεριφορά του συνομιλητή σας με τη συνήθη συμπεριφορά του 

 Οι ψεύτες γνωρίζουν ότι η ανήσυχη συμπεριφορά θα τους προδώσει κι έτσι προσπαθούν περισσότερο να συγκρατήσουν τη νευρικότητά τους. Αν λοιπόν ο συνήθης νευρικός συνομιλητής σας εμφανίζεται ήρεμος τότε μάλλον ψεύδεται...

 Ζητήστε λεπτομέρεια

 Το ψέμα χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια καθώς ο ψεύτης πρέπει να βρίσκει συνεχώς απαντήσεις και να τις συνδέει με τα πραγματικά δεδομένα για να δημιουργήσει μια αληθοφανής ιστορία. Οσες περισσότερες ερωτήσεις του κάνετε τόσο αυξάνετε τις πιθανότητες να πέσει στην... παγίδα.

 Διαβάστε τις εκφράσεις του προσώπου 

 παρατηρήστε προσεκτικά τις εκφράσεις του προσώπου του οι οποίες διαρκούν κλάσματα του δευτερολέπτου αλλά αποκαλύπτουν τα συναισθήματα του ομιλητή.

 iefimerida.gr