Μάθε τους 10 τρόπους για να γίνεις η ψυχή της παρέας

Αν θέλεις θα γίνεις η ψυχή της παρέας, σημείωσε 10 τρόπους για να τα καταφέρεις.
1. Πάνω απ΄ όλα αυτοπεποίθηση

Αν εσύ ο ίδιος δεν πιστεύεις στον εαυτό σου, πώς περιμένεις να τα κάνουν οι άλλοι; Άφησε κατά μέρος συμπλέγματα και ανασφάλειες και προχώρα.

 2. Η άνεση είναι το παν

Χαλάρωσε και άσε το άγχος καταμέρος. Να φέρεσαι φυσιολογικά και με μέτρο, δίχως να προσποιήσαι ή να φαίνεσαι στημμένη. Επίσης θυμήσου, πως τα ρούχα είναι για να τα φοράμε και όχι να μας φοράνε. Το παν είναι να δείχνεις και να αισθάνεσαι όμορφα και τα υπόλοιπα θα έρθουν.

 3. Δε θέλει κόπο, θέλει τρόπο

Όπως θα έχεις διαπιστώσει δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ίδιοι, οπότε και απαιτείται διαφορετικός χειρισμός. Μπορεί για παράδειγμα μια φίλη να είναι δεκτική στην πλάκα και τα αστεία αλλά κάποια άλλη να εκλαμβάνει το πείραγμα σαν κοροϊδία και εμπαιγμό. Για το λόγο αυτό φρόντισε να βρεις σημεία επαφής και με μικρά και σταθερά βήματα θα κάνεις ακόμη και τον πιο κλειστό χαρακτήρα περισσότερο δεκτικό απέναντί σου. Όλα είναι ζήτημα στρατηγικής και εμπιστοσύνης!

 4. Αποδέξου νέες «καταχωρήσεις» δίχως φόβο

Μην πτοηθείς από την εμφάνιση κάποιου νέου μέλους στην παρέα και προπαντός μην δείξεις ότι ενοχλείσαι. Μπορεί η καινούρια να είναι ευχάριστη, γελαστή και να έχει κερδίσει το ενδιαφέρον όλων όμως σκέψου πως είναι κάτι φυσιολογικό. Προφανώς προσπαθεί με νύχια και με δόντια να γίνει αποδεκτή και να «εισχωρήσει» στον κύκλο σας, οπότε και καταβάλλει υπερπροσπάθειες. Πλησίασέ την, μίλα της και προσπάθησε να την κάνεις να αισθανθεί άνετα. Αν καταφέρεις πρώτη να αναπτύξεις οικειότητα μαζί της και της δείξεις πως δεν απειλείται από την παρουσία και την πρωτοκαθεδρία σου, αλλά ίσα-ίσα θα την βοηθήσεις να ενταχτεί ομαλά, σύντομα θα γίνεις και πάλι η ψυχή της παρέας.

5. Μην κάνεις διακρίσεις και μάθε να ακούς

Μπορεί να βαριέσαι αφόρητα να ακούσεις το δράμα της φίλης που έπιασε τον αγαπημένο της στα πράσα με άλλη ή να εκνευρίζεσαι όταν κάποιος από τη παρέα κοκορεύεται και εξιστορεί τα νέα καθήκοντα που ανέλαβε στη δουλειά αλλά αυτός δεν είναι λόγος για να μην δώσεις τη δέουσα σημασία. Μην ξεχνάς πως για τα άτομα αυτά, τα ζητήματα που εκείνη την ώρα συζητούν είναι καυτά. Πως θα τους φανεί αν μια φίλη τους αγνοεί κι επιδεικτικά αλλάζει θέμα ή τους αγνοεί, με το βλέμμα της να πλανάται στο χώρο; Η ψυχή της παρέας οφείλει να ακούει και να ενδιαφέρεται για όλους ανεξαιρέτως και όχι να κάνει διακρίσεις! Δείξε προσοχή στο συνομιλητή σου, κάνοντας ερωτήσεις και αστεία – αλλά όχι προσβλητικά – σχόλια αν θέλεις να ελαφρύνεις το κλίμα.

 6. Μην είσαι «τσιγκούνα» σε κοπλιμέντα και αισθήματα

Όποιος λέει ότι απεχθάνεται τα κοπλιμέντα ψεύδεται ασύστολα! Σε όλους αρέσει να ακούν θετικά σχόλια που ενισχύουν την αυτοπεποίθηση τους, όταν βέβαια αυτό γίνεται με μέτρο. Προσπάθησε λοιπόν να μην είσαι φειδωλή στις φιλοφρονήσεις, αλλά ούτε και υπερβολική. Εννοείται βέβαια πως τα κοπλιμέντα πρέπει να έχουν κάποια βάση ώστε να μπορείς να τα υποστηρίξεις. Τα σωστά και αληθινά κοπλιμέντα είναι μόνο αυτά που πραγματικά εννοείς και λες με την καρδιά σου. Σε αντίθετη περίπτωση θα φανούν ψεύτικα και θα δημιουργηθεί για εσένα η χείριστη εντύπωση.

 7. Ανεβαζέ τους όλους στη στιγμή

 Οι περισσότεροι άνθρωποι θέλουμε να λαμβάνουμε θετική ενέργεια από τους γύρω μας. Όταν γκρινιάζεις συνεχώς, βλέποντας μόνο την αρνητική πλευρά των πραγμάτων το μόνο σίγουρο είναι ότι όχι μόνο δε θα γίνεις η ψυχή της παρέας, αλλά σύντομα ίσως αποκλειστείς από αυτήν! Αν το μόνο που κάνεις είναι να γκρινιάζεις συνεχώς, να εκνευρίζεσαι με ότι σου λένε και να χαλάς τη διάθεση των φίλων, σύντομα θα γίνεις αντιπαθής. Οπλίσου λοιπόν με χαμόγελο, με την πιο καλή σου διάθεση και με άπλετο χιούμορ και πρόσφερε απλόχερα σε όλους θετική ενέργεια για να ανεβάσεις στη στιγμή τους πάντες! Πες ένα αστειάκι για να ελαφρύνεις το κλίμα ή γέλα με τη γκάφα σου και αυτοσαρκάσου για να δώσεις το καλό παράδειγμα.

8. Αμηχανία;

Μάθε να την ξεπερνάς Έκανες γκάφα και είπες ή έκανες κάτι που δεν έπρεπε και μάλιστα την πιο ακατάλληλη χρονική στιγμή. Η αμηχανία, όπως είναι λογικό κάνει την εμφάνισή της και το κλίμα γρήγορα γίνεται αρνητικό. Η σιωπή επιδεινώνει την κατάσταση αλλά τι μπορείς να κάνεις; Τελικά καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς. Μη σκας, συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες. Αν για παράδειγμα έκανες κάποια γκάφα, αποκαλύπτοντας κάποιο μυστικό ή προσβάλλοντας εν αγνοία σου κάποιον, μη δώσεις συνέχεια κάνοντας τα πράγματα χειρότερα. Ζήτα συγγνώμη και στη συνέχεια για να βγεις από τη δύσκολη θέση, προσποιήσου πως θέλεις να πας στην τουαλέτα. Επιστρέφοντας άλλαξε θέμα και προσπέρασέ το. Ωστόσο, για να μην επαναληφθεί, προσπάθησε να είσαι προσεκτική σε όσα κάνεις και λες, ώστε να μη δημιουργηθεί ξανά άσχημο κλίμα.

 9. Μη ρίχνεις λάδι στη φωτιά, γίνε πυροσβέστης

 Αντί να φορέσεις το χιτώνα του δικαστή που θα σταθμίσει τα δεδομένα για να αποδώσει δικαιοσύνη, μάθε να επαναφέρεις την ηρεμία στην παρέα αντί να ρίχνεις λάδι στη φωτιά. Ακόμη και αν ο καυγάς ξέσπασε από ασήμαντη αφορμή, αν διογκωθεί θα χαλάσει τη διάθεση όλη της παρέας. Πάρε την πρωτοβουλία και υποβάθμισε το ζήτημα, σπάζοντας τον πάγο και δημιουργώντας κλίμα ευφορίας. Όλοι θα σε ευγνωμονούν και η διάθεση, μετά από ένα μικρό διάλειμμα θα έχει παραμείνει στα ύψη.

10. Να είσαι ο εαυτός σου

Μη σπαταλάς χρόνο ψάχνοντας την καλύτερη ατάκα, το πιο αστείο περιστατικό, το πιο ενδιαφέρον θέμα συζήτησης κτλ. Το παν είναι να είσαι ο εαυτός σου, να μιλάς και να πράττεις αυθόρμητα δίχως να φοβάσαι πως θα το κρίνουν οι φίλες. Αν μπεις σε μια διαδικασία να σκηνοθετείς τα πάντα και κάθε κίνησή σου να είναι προμελετημένη, τότε ακόμη και να γίνεις το επίκεντρο της παρέας, δε θα είσαι ευτυχισμένη. Άλλωστε, ακόμη και αν το «βάθρο» στο οποίο βρεθείς, σου προσφέρει ικανοποίηση, να θυμάσαι πως αν προσποιείσαι κάποια στιγμή αυτό θα φανερωθεί και τα αποτελέσματα δε θα είναι τα καλύτερα.

 zougla