Αυγά φούρνου
Λαχταριστά αυγά φούρνου με σάλτσα ντομάτας και μπέικον για το πρωινό σας.
Υλικά
Για 2 άτομα
Φορμάκια κατάλληλα για φούρνο 2 μεγάλα αυγά φρέσκα 1/3 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας εμπορίου κόκκινο πιπέρι για γεύση αλάτι και πιπέρι 2 φέτες μπέικον κομμένες στη μεση φρέσκα βότανα όπως βασιλικός ή δυόσμος 2 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο 2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα Ψωμί
Εκτέλεση
Στο πάτο πυρίμαχου μπολ ρίχνουμε την ντομάτας και πασπαλίζουμε με μυρωδικά (αλάτι, πιπέρι), φρέσκο βασιλικό ή δυόσμο. Στη συνέχεια ρίχνουμε από μια φέτα μπέικον/ Βάζετε ένα ένα τα 2 σε κάθε πυρίμαχο μπολ.
Ρίχνουμε την τριμμένη παρμεζάνα, το λάδι, την κρέμα γάλακτος, λίγο αλάτι. Βάζουμε στο φούρνο για 15 λεπτά στους 200 βαθμούς σε αντιστάσεις πάνω – κάτω.
Όταν είναι έτοιμο το βγάζουμε από τον φούρνο και πασπαλίζουμε με μυρωδικά και σερβίρουμε με ψωμί.
Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά
sidagi
Υλικά
Για 2 άτομα
Φορμάκια κατάλληλα για φούρνο 2 μεγάλα αυγά φρέσκα 1/3 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας εμπορίου κόκκινο πιπέρι για γεύση αλάτι και πιπέρι 2 φέτες μπέικον κομμένες στη μεση φρέσκα βότανα όπως βασιλικός ή δυόσμος 2 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο 2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα Ψωμί
Εκτέλεση
Στο πάτο πυρίμαχου μπολ ρίχνουμε την ντομάτας και πασπαλίζουμε με μυρωδικά (αλάτι, πιπέρι), φρέσκο βασιλικό ή δυόσμο. Στη συνέχεια ρίχνουμε από μια φέτα μπέικον/ Βάζετε ένα ένα τα 2 σε κάθε πυρίμαχο μπολ.
Ρίχνουμε την τριμμένη παρμεζάνα, το λάδι, την κρέμα γάλακτος, λίγο αλάτι. Βάζουμε στο φούρνο για 15 λεπτά στους 200 βαθμούς σε αντιστάσεις πάνω – κάτω.
Όταν είναι έτοιμο το βγάζουμε από τον φούρνο και πασπαλίζουμε με μυρωδικά και σερβίρουμε με ψωμί.
Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά
sidagi