Τηγανίτες με πολέντα

Φτιάξτε αφράτες και γλυκές τηγανίτες για το πρωινό σας!
Δείτε βήμα βήμα τη συνταγή.

Υλικά

 Για 4-6 άτομα

 1-1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1-1/2 φλιτζάνι πολέντα (σιμιγδάλι καλαμποκιού αλλιώς πουλέντα) μπορεί να αντικατασταθεί με κοινό καλαμποκάλευρο 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 3 κουταλιές της σούπας μπέικιν πάουντερ 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη 2-1/4 φλιτζάνια πλήρες γάλα ή περισσότερο αν χρειαστεί 2 ολόκληρα μεγάλα αυγά 3 κουταλάκια του γλυκού βανίλια 4 κουταλιές βούτυρο, λιωμένο Μέλι και καρύδια για σερβίρισμα

  Εκτέλεση

Φτιάξτε αφράτες και γλυκές τηγανίτες για το πρωινό σας! Δείτε βήμα βήμα τη συνταγήΣε ένα μπολ ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι, πολέντα , το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και τη ζάχαρη σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατεύουμε το γάλα, τα αυγά, και τη βανίλια. Προσθέστε τη ξηρή μαγιά και αφήστε για 10 λεπτά σε ζεστό μέρος μέχρι να φουσκώσει το μείγμα.

 Στη συνέχεια αφού διπλασιαστεί το μείγμα της μαγιάς ανακατέψτε το λιωμένο βούτυρο. Μετά ανακατέψτε τα υγρά υλικά μαζί με το μείγμα από το αλεύρι μέχρι να γίνει ένα πηχτός χυλός. Αν γίνει πολύ πηχτό το μείγμα τότε ρίξτε λίγη κρέμα γάλακτος. Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Όταν θερμαίνεται, ρίχνετε 1/4 φλιτζάνι από τον χυλό και ψήστε μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές για 1 -2 λεπτά από κάθε πλευρά. Βγάζετε από το τηγάνι και αφήνετε να κρυώσουν.

 Σερβίρουμε με μέλι και καρύδια. 

 Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

 sidagi