Cupcakes με σταγόνες σοκολάτας.

Αφράτα και σοκολατένια cupcakes με άρωμα καφέ για το πρωινό σας.
Υλικά

 Για 4-6 άτομα

 1 κούπα ζάχαρη 200 γραμμάρια 1/2 κούπα σπορέλαιο 2 αυγά 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις 260 γραμμάρια 1 κουταλάκια μπείκιν παούντερ 1 κουταλάκι σόδα σκόνη 1/4 κουταλάκι αλάτι 4 κουταλιές της σούπας κακάο 150 γραμμάρια μερέντα 1/4 κούπα λικέρ της αρεσκείας σας 1 κουταλιά της σούπας καφές εσπρέσσο διαλυμένος σε 1/4 κούπα νερό 1/2 κούπα ξινόγαλα ή φρέσκο 120 γραμμάρια 1 συσκευασία σταγόνες σοκολάτας 1 κουταλιά του γλυκού βανίλια σε υγρή μορφή ή ρούμι ή κονιάκ

 Εκτέλεση 

 Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς Κέλσιου. Βάζουμε 12 χάρτινα φορμάκια στις θήκες cupcakes. Σε ένα μέτριο μπολ, ανακατεύουμε τα αυγά, το ξινόγαλα, την ζάχαρη και το λάδι. Χτυπάμε καλά με μία σπάτουλα. Σε δεύτερο μπολ, κοσκινίζουμε τα στεγνά υλικά: αλεύρι, μπείκιν παούντερ, σόδα, κακάο, αλάτι. Προσθέτουμε τα στεγνά υλικά στο το μείγμα με τα αυγά, σταγόνες σοκολάτας χρησιμοποιώντας μόνο την σπάτουλα.

 Μετά προσθέτουμε τη μερέντα, το λικέρ ή τον καφέ διαλυμένο σε νερό, και την βανίλια ή το κονιάκ - ρούμι. Με ένα κουτάλι σούπας μοιράζουμε τη ζύμη στο ταψάκι για μάφινς. Ψήνουμε για 22- 25 λεπτά, η μέχρι μία οδοντογλυφίδα να βγαίνει στεγνή όταν δοκιμάζουμε τα μάφινς. Σε περίπτωση που η οδοντογλυφίδα χτυπήσει κομμάτι σοκολάτας, θα βγει υγρή, δοκιμάστε πάλι με άλλη σε άλλο σημείο του μάφινς που δεν υπάρχει κομμάτι σοκολάτας.

 Αφήνουμε τα μάφινς στο ταψί για 4-5 λεπτά και μετά τα ξεφορμάρουμε από το ταψί. Αφήνουμε να κρυώσουν σε σχάρα. Τα μάφινς μένουν φρέσκα για 3 μέρες στο ψυγείο.

 Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

 sidagi