Οι φιλοδοξίες για τη ζωή ενισχύουν την αυτοπεποίθηση.

Πολλές φορές αισθανόμαστε απογοήτευση από τη δουλειά, τη σχέση ή την εμφάνισή μας.
Αυτά τα αρνητικά συναισθήματα καταστρέφουν την εικόνα που έχουμε για τον εαυτό μας και αποτελούν σημαντικό πλήγμα για την αυτοπεποίθησή μας.

 Τα άτομα με χαμηλή αυτοεκτίμηση συχνά βυθίζονται σε μια υπαρξιακή κρίση, με αποτέλεσμα να χάνουν τον εαυτό τους. Έτσι, στρέφονται στους γύρω τους για επιβεβαίωση και υποστήριξη.

 Οι ψυχολόγοι υποστηρίζουν πως ένας σημαντικός παράγοντας για την ανεβασμένη αυτοπεποίθηση και την καλή αυτοεικόνα είναι να ενδίδουμε στο πάθος μας και να ακολουθούμε αυτό που μας λέει η καρδιά μας.

 Κάτι τέτοιο βέβαια προϋποθέτει επιμονή και αφοσίωση. Αρχικά, πρέπει να αναζητήσουμε τι μας κάνει ευτυχισμένους και ποιες έμφυτες δεξιότητες διαθέτουμε ώστε να το ακολουθήσουμε. Τα παιδικά όνειρα και οι πρώιμες φιλοδοξίες μπορούν να μας καθοδηγήσουν αξιόπιστα προς αυτήν την κατεύθυνση.

 Όσο περισσότερα ανακαλύπτουμε για τον εαυτό μας, τόσο περισσότερο θα καταπνίγεται ο φόβος και η ανασφάλεια. Με τον τρόπο αυτό, θα ενισχύσουμε την εικόνα που έχουμε για τον εαυτό μας και θα επιδιώξουμε με περισσότερο πάθος τους στόχους μας.

 onmed