Έρευνα: Γιατί οι άνδρες αποφεύγουν τον γάμο...

Μπορεί οι γυναίκες να θεωρούνται το ασθενές φύλο, ωστόσο δεν φαίνεται να διστάζουν να δεσμευθούν. Γιατί, όμως, οι άνδρες φοβούνται τη μακροχρόνια δέσμευση;
Μία νέα επιστημονική έρευνα, που πραγματοποιήθηκε από Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης έρχεται να δώσει τις απαντήσεις.

 Για τις ανάγκες της μελέτης, οι ερευνητές μελέτησαν τη συμπεριφορά 1.000 ανδρών, προκειμένου να διαπιστώσουν από πού πηγάζουν οι αιτίες του φόβου, που «υπονομεύουν» τη δέσμευση.

 Σύμφωνα με τα συμπεράσματα, τα παιδιά χωρισμένων γονιών φαίνεται να είναι περισσότερο δύσπιστα απέναντι σε μια μακροχρόνια σχέση, όπως επίσης και όσοι έχουν βιώσει τις δυσκολίες τρίτων, κατά τη διάρκεια της σχέσης, με αποτέλεσμα να αποφεύγουν να κάνουν το ίδιο.

 Επίσης, ανασταλτικός παράγοντας φαίνεται να είναι και η προτεραιότητα που δίνουν οι νέοι άνδρες στην καριέρα τους, ενώ στο ίδιο πλαίσιο η οικονομική επάρκεια φαίνεται να αποτελεί ισχυρό άλλοθι των ανδρών στο να μην προχωρούν σε γάμο.

 Την ίδια ώρα , πολλοί ήταν αυτοί που προέβαλαν το επιχείρημα ότι δεν έχουν βρει ακόμα την κατάλληλη σύντροφο, ενώ ισχυρίστηκαν ότι δεν θα παντρευόταν μια γυναίκα που είναι ήδη μητέρα.

 Τέλος, για πολλούς άνδρες φαίνεται να λειτουργεί ανασταλτικά η σκέψη του πώς μπορεί να εξελιχθεί ο έγγαμος βίος στο μέλλον, καθώς είναι γνωστό ότι οι σχέσεις στην πλειοψηφία των περιπτώσεων αλλάζουν με την πάροδο των χρόνων.

 onmed.gr