Πέντε παράδοξες......εμμονές

Η ανθρώπινη σεξουαλικότητα δεν έχει όρια ούτε ακολουθεί κανόνες. Οι ψυχολόγοι ονομάζουν τις πρωτότυπες σεξουαλικές προτιμήσεις παραφιλία.
Η παραφιλία δεν αποτελεί απαραίτητα ένδειξη ψυχικής νόσου, εκτός δημιουργεί πρόβλημα ή βλάπτει κάποιο άλλο άτομο. Δείτε μερικές από τις πιο παράξενες εκφράσεις της σεξουαλικότητας.

 1. Λουτρινοφιλία 
Οι λεγόμενοι λουτρινόφιλοι λατρεύουν τα αρκουδάκια και κάθε λούτρινο ζωάκι. Υπάρχει μια παρόμοια παραφιλία που αφορά στα άτομα που διεγείρονται σεξουαλικά από τα ανθρωπόμορφα ζώα.

 2. Μεροφιλία
 Η μεροφιλία αφορά στην ερωτική διέγερση από διάφορα μέρη του σώματος, πέραν των γεννητικών οργάνων. Η ποδοφιλία είναι ένας από τους συνηθέστερους τύπους μεροφιλίας, όμως το αντικείμενο του πόθου μπορεί να είναι οποιοδήποτε μέρος του σώματος, όπως οι παλάμες, οι μασχάλες και η μύτη.

 3. Δακρυφιλία
 Η δακρυφιλία ή δακρυλαγνία περιγράφει τη σεξουαλική διέγερση που προκύπτει από την ταπείνωση. Τα άτομα με αυτήν την παραφιλία απολαμβάνουν να βλέπουν τους άλλους να κλαίνε απαρηγόρητα, ενώ άλλοι διεγείρονται και μόνο από τον ήχο των αναφιλητών.

 4. Τηλεφωνική βωμολοχία
 Ορισμένοι άνθρωποι διεγείρονται σεξουαλικά όταν παίρνουν τηλέφωνο αγνώστους και τους μιλούν άσεμνα. Μερικές φορές προσπαθούν να ωθήσουν το συνομιλητή να αποκαλύψει σεξουαλικά μυστικά. Μελέτη που πραγματοποιήθηκε το 2008 έδειξε ότι τα άτομα με αυτήν την παραφιλία συχνά έχουν ιστορικό εγκληματικής και αντικοινωνικής συμπεριφοράς.

 5. Ουρολαγνία
 Πρόκειται για την υπέρμετρη σεξουαλική επιθυμία που πυροδοτείται από τα ούρα. Το άτομο μπορεί να αντλεί τη σεξουαλική απόλαυση είτε από την ενεργητική είτε την παθητική επαφή.

 onmed