Περιορίζονται οι χιονοπτώσεις, επιμένει το κρύο.

Νεφώσεις στα ανατολικά και στο Αιγαίο με λίγες βροχές στα πεδινά και λίγα χιόνια κυρίως στα ορεινά της Κρήτης και της Εύβοιας, και βελτιωμένο καιρό στην υπόλοιπη χώρα, περιμένουμε σήμερα, Παρασκευή.
Τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα εκδηλωθεί τοπικά ισχυρός παγετός, ενώ χιονοπτώσεις κατά διαστήματα ενδέχεται να εκδηλώνονται στα ανατολικά τμήματα της Θράκης και κυρίως στον Έβρο.

 Αναλυτική πρόγνωση:

 Μακεδονία, Θράκη

 Καιρός: στη δυτική Μακεδονία γενικά αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις τοπικά αυξημένες με ασθενείς βροχές η χιονόνερο και λίγα χιονιά στα ορεινά και ημιορεινά. Βελτίωση από το απόγευμα. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά πρόσκαιρα το πρωί τοπικά 5 μποφορ. Θερμοκρασία: από -01 (μείον 1) έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

 Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος Καιρός: γενικά αίθριος.

 Άνεμοι: μεταβλητοι 3 με 4 και στο ιόνιο βορειοδυτικοι 4 τοπικά 5 μποφορ. Θερμοκρασία: από 04 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στην ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

 Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

 Καιρός: νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές η χιονόνερο και λίγα χιονιά στα ορεινά και ημιορεινά. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα.

 Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 πρόσκαιρα στα ανατολικά και νοτια 6 μποφορ με γρήγορη εξασθένηση. Θερμοκρασία: από 02 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βορεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

 Κυκλάδες, Κρήτη 

 Καιρός: νεφώσεις με ασθενείς βροχές η χιονόνερο και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά.

 Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 6 τοπικά 7 μποφορ με βαθμιαια εξασθένηση. Θερμοκρασία: από 06 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

 Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

 Καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με ασθενείς βροχές η χιονόνερο και βαθμιαια βελτίωση. Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφορ με βαθμιαια εξασθένηση. Θερμοκρασία: από 05 έως 11 βαθμούς κελσίου. Στα βορεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

 Αττική

 Καιρος:νεφωσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών η χιονόνερου κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια και λίγα χιόνια στα γύρω ορεινά.
 Βελτίωση από το απόγευμα.
 Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφορ με βαθμιαια εξασθένηση. Θερμοκρασία: από 04 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βορεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

 Θεσσαλονίκη 

 Καιρός: λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα ανατολικά. Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοι 3 με 4 μποφορ και βαθμιαια ασθενείς. Θερμοκρασία: από -01 (μείον 1) έως 10 βαθμούς Κελσίου.

 Σταδιακή βελτίωση του καιρού – Η πρόγνωση για Σάββατο και Κυριακή

 Το Σάββατο θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, ενώ υπάρχει η πιθανότητα α σημειωθούν ασθενείς βροχές στη νότια νησιωτική χώρα τις πρωινές ώρες. Οι άνμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
 Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, ενώ ο παγετός παραμένει τις πρωινές ώρες στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά.

 Την Κυριακή το σκηνικό του καιρού θα είναι παρόμοιο, με λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά με 6 μποφόρ.

 protothema.gr