Σιροπιαστή γιαουρτόπιτα.
Ζουμερή και εύκολη συνταγή για σιροπιαστή γιαουρτόπιτα.
Υλικά
Για 4-6 μερίδες
Για την πίτα
4 αυγά 200 γραμμάρια ζάχαρη 400 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό 1 κουταλιά του γλυκού μπεϊκιν πάουντερ 450 γραμμάρια σιμιγδάλη ψιλό 120 γραμμάρια αμιγδαλόψιχα τριμμένη ξύσμα από 1 πορτοκάλι λίγο βούτυρο για το ταψί
Για το σιρόπι
600 γραμμάρια ζάχαρη 500 γραμμάρια νερό Χυμό από 1 λεμόνι 1 πορτοκάλι κομμένο σε φέτες 3 κουταλιές της σούπας λικέρ πορτοκάλι
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν αρκετά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.Σταματάμε το μίξερ και ενσωματώνουμε το γιαούρτι ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα ή κουτάλα.
Ρίχνουμε σταδιακά το μπεϊκιν,την αμυγδαλόψιχα, το σιμιγδάλι και το ξύσμα πορτοκαλιού.Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά μαζί. Αλείφουμε ένα ταψί με το βούτυρο και πασπαλίζουμε με λίγο σιμιγδάλι,αδειάζουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε για 45 με 50 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Περίπου 20 λεπτά πριν γίνει φτιάχνουμε το σιρόπι.
Σιρόπι:Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι όλα τα υλικά εκτός του λικέρ.Βράζουμε έως ότου λιώσει η ζάχαρη και αρχίζει να δένει το σιρόπι,για 2-3 λεπτά απ'την στιγμή που αρχίσει να βράζει. Ρίχνουμε το λικέρ και βράζουμε για ακόμα 5 λεπτά. Απόσυρουμε από την φωτιά. Βγάζουμε την γιαουρτόπιτα από τον φούρνο και αφήνουμε 5 λεπτά να κάτσει, Χαράσουμε σε κομμάτια και περιχύνουμε με χλιαρό σιρόπι.
Απαιτούμενος χρόνος: 50 λεπτά
sidagi
Υλικά
Για 4-6 μερίδες
Για την πίτα
4 αυγά 200 γραμμάρια ζάχαρη 400 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό 1 κουταλιά του γλυκού μπεϊκιν πάουντερ 450 γραμμάρια σιμιγδάλη ψιλό 120 γραμμάρια αμιγδαλόψιχα τριμμένη ξύσμα από 1 πορτοκάλι λίγο βούτυρο για το ταψί
Για το σιρόπι
600 γραμμάρια ζάχαρη 500 γραμμάρια νερό Χυμό από 1 λεμόνι 1 πορτοκάλι κομμένο σε φέτες 3 κουταλιές της σούπας λικέρ πορτοκάλι
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν αρκετά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.Σταματάμε το μίξερ και ενσωματώνουμε το γιαούρτι ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα ή κουτάλα.
Ρίχνουμε σταδιακά το μπεϊκιν,την αμυγδαλόψιχα, το σιμιγδάλι και το ξύσμα πορτοκαλιού.Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά μαζί. Αλείφουμε ένα ταψί με το βούτυρο και πασπαλίζουμε με λίγο σιμιγδάλι,αδειάζουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε για 45 με 50 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Περίπου 20 λεπτά πριν γίνει φτιάχνουμε το σιρόπι.
Σιρόπι:Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι όλα τα υλικά εκτός του λικέρ.Βράζουμε έως ότου λιώσει η ζάχαρη και αρχίζει να δένει το σιρόπι,για 2-3 λεπτά απ'την στιγμή που αρχίσει να βράζει. Ρίχνουμε το λικέρ και βράζουμε για ακόμα 5 λεπτά. Απόσυρουμε από την φωτιά. Βγάζουμε την γιαουρτόπιτα από τον φούρνο και αφήνουμε 5 λεπτά να κάτσει, Χαράσουμε σε κομμάτια και περιχύνουμε με χλιαρό σιρόπι.
Απαιτούμενος χρόνος: 50 λεπτά
sidagi