Υπερσεξουαλικότητα: Όταν το σεξ γίνεται πρόβλημα.

Το 5% του γενικού πληθυσμού είναι υπερσεξουαλικοί, σύμφωνα με διεθνή βιβλιογραφικά δεδομένα και έρευνες που έχουν ασχοληθεί με την υπερσεξουαλικότητα.
Η επιστημονική ορολογία της υπερσεξουαλικότητας σημαίνει ότι ένας άνθρωπος συστηματικά και επαναλαμβανόμενα δαπανά υπερβολικό χρόνο στη διάρκεια της ημέρας και της ζωής του γενικότερα σε σεξουαλικές φαντασιώσεις και ορμές .

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, να παρεμποδίζεται η φυσιολογική του ζωή και να δημιουργούνται προβλήματα στις επαγγελματικές, οικογενειακές και διαπροσωπικές σχέσεις. Πρόκειται ουσιαστικά για διαταραχή και οι άνδρες πλήττονται συχνότερα από τις γυναίκες σε αναλογία 5:1. Οι υπερσεξουαλικοί χαρακτηρίζουν τη σεξουαλική τους δραστηριότητα ως υποχρεωτική με τα «συμπτώματα» να είναι πιο συχνά όταν έχουν άγχος.

 Το πρόβλημα γίνεται μεγαλύτερο όταν επιθυμούν να ακολουθήσουν οι σύντροφοί τους το δικό τους σεξουαλικό πρόγραμμα και εκείνοι δεν θέλουν. Αποτέλεσμα είναι να δημιουργούνται σοβαρά οικογενειακά προβλήματα (απιστία, βία), ενώ όσοι προσπαθούν να το κατανικήσουν δηλώνουν ότι τους είναι αδύνατο.

 Πολλές φορές, σε αυτές τις περιπτώσεις, η ψυχοθεραπεία μπορεία να βοηθήσει αποτελεσματικά.

onmed