ΚΛΑΡΙΝΟΓΑΜΠΡΟΣ: Ο νέος τύπος Έλληνα είναι αυτός!!!


Κυριαρχεί ως «κατηγορία» σε status στα social media, και επεκτείνεται με ρυθμό που ξεπερνά ακόμη και το ρεύμα που είχαν οι χίπστερ ή οι κάγκουρες. Είναι οι κλαρινογαμπροί και έχουν και δική τους σελίδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.Ποιος είναι ο ορισμός του κλαρινογαμπρού;
Σύμφωνα με το slang.gr, αν και η λέξη δήλωνε αρχικά τον λαϊκό άντρα που φορούσε τα καλά του ρούχα, που συνήθως ήταν λαμέ κοστούμι, μακρουλά παπούτσια και μεγάλοι γιακάδες, η σημασία της λέξης έχει πλέον μετατοπιστεί προς την αντρική νεολαία της δεκαετίας του 2010. 


Ετσι πλέον, ο κλαρινογαμπρός είναι ο νέος που έχει ξυρίσει στα πλάγια τα μαλλιά του, ενώ πάνω είναι μακριά, φοράει τόσο πλεκτές ζακέτες όσο και αμάνικα μπουφάν, στενά παντελόνια ή φόρμες και πάνινα παπούτσια ή αθλητικά ανάλογα.

 Στο facebook υπάρχει και η σελίδα Κλαρινογαμπρός (από εκεί και οι φωτογραφίες) με περισσότερα από 23.000 φίλους και αναλυτικότατη παρουσίαση του σκοπού της αλλά και του τύπου Ελληνα άντρα που «μελετά»: «Θα ασχοληθούμε με το παραϊατρικό φαινόμενο του κλαρινογαμπρού. 

Η ιδιόμορφη αυτή κατηγορία ανθρώπων, ορίζεται συνήθως ως εξής: Κλαρινογαμπρός είναι ο ανήρ ο οποίος παρουσιάζει τον εαυτό του ως τον υπέρτατο, cool, χλιδάτο και μουράτο γκόμενο, όχι για το image, αλλά με μοναδικό σκοπό να ρίξει στο κρεβάτι - έστω και για μια φορά - μια συγκεκριμένη ωραία νεαρά κυρία, την οποία θεωρεί αρκετά άβγαλτη ή αρκετά χαλαρών ηθών, ώστε να έχει πιθανότητες να πάει μαζί του. Οι κλαρινογαμπροί εμφανίζονται μόνο στην Ελλάδα, κυρίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

 Συναντώνται πολύ συχνά στα νησιά των Κυκλάδων, πχ ντόπιοι Παριανοί ντυμένοι με την τελευταία λέξη της μόδας προσπαθώντας να καμακώσουν μεθυσμένες τουρίστριες. Αυτό βέβαια δεν ισχύει 100%. Κλαρινογαμπροί υπάρχουν παντού και πάντα, χειμώνα - καλοκαίρι, στα νησιά των Κυκλάδων, στη Χαλκιδική, στην Αράχωβα, στη Θεσσαλονίκη, και φυσικά στην Αθήνα»

. athensmagazine