Το Facebook μας στεναχωρεί.


Τα τελευταία χρόνια η ιστοσελίδα του Facebook έχει γίνει μέρος της καθημερινότητάς μας. Ακόμα και όταν ασχολούμαστε με άλλα πράγματα πάλι στο Facebook το έχουμε το μυαλό μας, να μπούμε να τσεκάρουμε μηνύματα και τυχόν ειδοποιήσεις.
Βλέπεις μια ταινία, μπαίνεις και την σχολιάζει στο Facebook, τρως πάλι μέσα στο Facebook είσαι, βρίσκεσαι σε αθλητική διοργάνωση πάλι στο Facebook θα μπεις για να ποστάρεις κάτι. 


Ακόμα και όταν πηγαίνουμε σε συναυλίες όλη την ώρα με το κινητό στο χέρι είμαστε για να τραβήξουμε βίντεο και φωτογραφίες. 

 Το Facebook όπως αναφέρει και σχετική έρευνα που αναρτήθηκε στην Telegraph μας δίνει την ψευδαίσθηση πως είμαστε χαρούμενοι ειδικά εάν έχουμε μεγάλη λίστα με διαδικτυακούς φίλους. 

Το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο μας κάνει στεναχωρημένους. 

Η εν λόγω έρευνα συνέκρινε διάφορες καταστάσεις νέων όταν βρίσκονται συνδεδεμένοι στο Facebook και πότε όχι. Αποδείχτηκε πως τις ώρες που σέρφαραν στην ιστοσελίδα ήταν λιγότερο χαρούμενοι.

 Μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις άτομα που είχαν επαφή μέσω του τηλεφώνου ή πρόσωπο με πρόσωπο ήταν περισσότερο ευδιάθετοι. 

Τέλος, ένα αξιοσημείωτο γεγονός είναι πως όταν οι νέοι ήταν στεναχωρημένοι δεν συνδέονταν στο κοινωνικό δίκτυο.

 oloigiaolous