ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΒΙΝΤΕΟ: Δείτε την στιγμή του εκτροχιασμού της αμαξοστοιχίας στην Ισπανία.

Με 190 χιλιόμετρα την ώρα πήρε τη στροφή η αμαξοστοιχία Αυξάνεται διαρκώς ο απολογισμός των θυμάτων από τον εκτροχιασμό τρένου στις παρυφές της πόλης Σαντιάγο ντε Κομποστέλα στη Γαλικία, το βράδυ της Τετάρτης. Οι νεότερες πληροφορίες κάνουν λόγο για 78 νεκρούς και περισσότερους από 140 τραυματίες, εκ των οποίων 20 σε σοβαρή κατάσταση.
Όπως παραδέχτηκε ένας από τους οδηγούς της αμαξοστοιχίας, το τρένο είχε αναπτύξει ταχύτητα 190 χλμ. την ώρα, ενώ το όριο ταχύτητας ήταν 80 χλμ. Το τρένο ταξίδευε με 218 επιβάτες και τέσσερις υπαλλήλους από Μαδρίτη προς Φερόλ.

 Σε μια στροφή, λίγο έξω από το Σαντιάγο ντε Κομποστέλα εκτροχιάστηκε. Η σκηνή του εκτροχιασμού, όπως καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας, κυκλοφρόρησε μέσω Youtube: Η El Pais επικαλούμενη πηγές προσκείμενες στην έρευνα, ανέφερε ότι το τρένο τη στιγμή του δυστυχήματος είχε αναπτύξει ταχύτητα 180 χιλιομέτρων ανά ώρα, ενώ το σημείο είχε περιορισμό ταχύτητας στα 80 χιλιόμετρα ανά ώρα.

Την πληροφορία επιβεβαίωσε λίγο αργότερα η πληροφορία ότι ένας από τους οδηγούς του τρένου, είχε αναφέρει μέσω ασυρμάτου ότι πήραν την στροφή με 190 χιλιόμετρα την ώρα.

 aggouria