Τα Μεγάλα Οπίσθια σημαίνουν Γερή Καρδιά.


Και όμως! Ο μεγάλος κώλος πλέον δεν θα είναι αντικείμενο χλευασμού, αλλά θαυμασμού...
Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης διαπίστωσαν ότι η αποθήκευση του λίπους στο κάτω μέρος του σώματος, και όχι στο στομάχι, μειώνει τα επίπεδα της «κακής» χοληστερόλης LDL και αυξάνει την «καλή» χοληστερόλη HDL που προστατεύει από την σκλήρυνση των αρτηριών. 


 Η εργασία τους, που δημοσιεύθηκε στο International Journal of Obesity, έδειξε ότι όταν το λίπος συγκεντρώνεται στα οπίσθια και στους γλουτούς, μειώνεται ακόμη ο κίνδυνος να παρουσιάσει κάποια στιγμή ο άνθρωπος ακόμη και διαβήτη.

 Ο καθηγητής Jimmy Bell, επικεφαλής στο τμήμα μεταβολισμού και μοριακής απεικόνισης στο Hammersmith Hospitals NHS Trust, εξηγεί: «Το λίπος έρχεται σε"καλή"και σε"κακή" μορφή. 

Επειδή το λίπος γύρω από τα οπίσθια διασπάται πιο αργά από ό, τι λίπος στην κοιλιά, παράγονται λιγότερες φλεγμονώδεις κυτοκίνες, οι χημικές ουσίες δηλαδή που έχουν συνδεθεί με τον διαβήτη, τις καρδιακές παθήσεις και την παχυσαρκία. Το να καίγεται το λίπος γρήγορα δεν είναι καλό για τον οργανισμό». 

 Η περίσσεια λίπους, πάντως, γύρω από τη μέση μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία, και είναι σημαντικό ο άνθρωπος να απαλλαγεί από αυτό.

 69magazine.