Πρωταθλήτρια στους Οργασμούς η Νότια Αφρική.


Σύμφωνα με το Durex Sexual Wellbeing Global Survey, οι Νοτιοαφρικανοί είναι παγκόσμιοι πρωταθλητές στους οργασμούς. Το 66% των Νοτιοαφρικάνων τις περισσότερες φορές που κάνουν σεξ έχουν οργασμό.
Στη δεύτερη θέση είναι οι Βραζιλιάνοι με ποσοστό 65%. «Η έρευνα έδειξε ότι όταν έχεις μία γεμάτη σεξουαλική ζωή, συνεισφέρει στη γενικότερη αίσθηση του να είμαστε καλά και στη γενική υγεία, ενώ οι οργασμοί παίζουν σημαντικό ρόλο στο να το πετύχουμε», λέει ο Byron Bekker, brand manager της Durex στη Νότιο Αφρική. 


Οι κάτοικοι του Χονγκ Κονγκ και της Κίνας βρίσκονται στην τελευταία θέση με ποσοστό 24%, λίγο πιο κάτω από τους Ιάπωνες (27%).Στην έρευνα πήραν μέρος 26.000 άνθρωποι από 24 χώρες και οι ερωτήσεις αφορούσαν τη σεξουαλική τους ζωή, την υγεία τους, την γενικότερη ψυχολογική τους κατάσταση, την εκπαίδευση, τα πιστεύω, το σεξ και τις σχέσεις, το πως αντιμετωπίζουν το σεξ και τις κοινωνικές συνθήκες. 

Σύμφωνα με την έρευνα, το 58% των ανθρώπων που είχαν συχνά οργασμό, ήταν ευχαριστημένοι με την συναισθηματική πλευρά της σεξουαλικής τους ζωής, συγκρινόμενοι με το 29%, αυτών που έφταναν στην αποκορύφωση περιστασιακά. Επίσης, 8 στους 10 (77%), που έφταναν συχνά σε οργασμό ένοιωθαν κοντά τους συντρόφους τους κατά τη διάρκεια του σεξ, σε αντίθεση με το 54% αυτών που δυσκολεύονταν να έχουν οργασμό. 

 Στη Νότιο Αφρική, 9 στους 10 (87%) που είχαν οργασμό ένοιωθαν καλά με τη σεξουαλικότητά τους και το 60% ένοιωθαν ψυχολογικά υγιείς. Αν και το 83% των ανδρών στη Νότιο Αφρική δήλωσε πως σχεδόν πάντα φτάνουν στην κορύφωση κατά τη διάρκεια του σεξ, μόνο το 49% των γυναικών δήλωσε το ίδιο.

 Η έρευνα έδειξε ότι το μασάζ είναι αποτελεσματικό στο να αυξηθεί ο αριθμός και η ένταση των οργασμών, όπως και το περνάς κάποιες ώρες με τον σύντροφό σου και να του δείχνεις ότι ενδιαφέρεσαι. Τα sex toys, επίσης, μπορούν να ενισχύσουν την ποιότητα του γυναικείου οργασμού.

 69magazine.