ΒΙΝΤΕΟ – Σκύλος έσωσε την ζωή δύο ανθρώπων.

Ένα συγκλονιστικό περιστατικό κατέγραψε μια κάμερα ασφαλείας στην Καλιφόρνια, με πρωταγωνιστή ένα λαμπραντοράκι, το οποίο έσωσε τη ζωή δύο εκπαιδευτών του από τροχαίο. Όπως φαίνεται στο βίντεο, το σκυλάκι -το οποίο προορίζεται για οδηγός τυφλών- περπατάει μαζί με…. μια γυναίκα και έναν άνδρα και τους σώζει από ένα αυτοκίνητο, που έχει ανέβει στο πεζοδρόμιο και κατευθύνεται προς το μέρος τους με ιλιγγιώδη ταχύτητα.
Η γυναίκα, ονόματι Danielle Alvarado, είναι μαθητευόμενη εκπαιδεύτρια σκύλων-οδηγών τυφλών και ο άνδρας, Todd Jurek, είναι επαγγελματίας εκπαιδευτής τέτοιων σκύλων, ο οποίος μάλιστα διατηρεί τη σχολή σκύλων-οδηγών Guide Dogs for the Blind.

Καθώς κάνουν εκπαίδευση, η Alvarado κρατά τον O’Neil από το ειδικό λουρί και έχει τα μάτια της δεμένα, προσποιούμενη την τυφλή, ενώ ο Jurek είναι δίπλα τους. Ξαφνικά, ο σκυλάκος γυρίζει το κεφάλι του και κοιτάζει προς τα πίσω. Βλέποντας την κίνηση του O’Neil, ο Jurek κοιτάζει και εκείνος προς την ίδια κατεύθυνση για να δει τί είναι αυτό που απέσπασε την προσοχή του.

Εκείνη τη στιγμή βλέπει ένα μαύρο αυτοκίνητο να έρχεται κατά πάνω τους με την όπισθεν. Σε δευτερόλεπτα, ο Jurek αρπάζει γρήγορα την Alvarado και τραβά την ίδια και τον O’Neil για να στρίψουν στη γωνία. Ευτυχώς, από το περιστατικό δεν τραυματίστηκε κανένας. Όπως έγινε γνωστό, οδηγός του αυτοκινήτου ήταν μια 93χρονη γυναίκα, η οποία έχασε τον έλεγχο του οχήματος.
 trelokouneli.