Το πιο OREO banoffee-toffee

Φοβερό!!!!Αξίζει να το δοκιμάσετε!



Υλικά συνταγής

Για τη βάση 
80 γρ. βούτυρο
2 συσκευασίες OREO classic

Για το toffee 
100 γρ. βούτυρο
100 γρ. μαύρη μαλακή ζάχαρη
1 ζαχαρούχο γάλα (400 γρ.)
1 πρέζα ανθός αλατιού

Για την επικάληψη
500 γρ. κρέμα 35% λιπαρά παγωμένη
4-5 πολύ ώριμες μπανάνες
1 κ.γ. χυμό λεμόνι
1 συσκευασία double OREO
50 γρ. σοκολάτα


Εκτέλεση

Για τη βάση
Τρίβουμε τα OREO στο μπλέντερ. Λιώνουμε το βούτυρο, αφήνουμε να κρυώσει και τα ανακατεύουμε. Στρώνουμε σε φόρμα δαχτυλίδι με διάμετρο 23 εκ. Παγώνουμε τη βάση για 20'.

Για την γέμιση
Λιώνουμε το βούτυρο σε αντικολλητική κατσαρόλα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και σε χαμηλή φωτιά αφήνουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα και να γίνει λείο. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο και αφήνουμε να αρχίσει να σιγοβράζει ανακατεύοντας το τακτικά. Από την ώρα που θα αρχίσει να σιγοβράζει μετράμε 3' βράσιμο. Θα πρέπει να πάρει σκούρο χρώμα καραμέλας. Αδειάζουμε γρήγορα στην παγωμένη βάση και ισιώνουμε την επιφάνεια με κουτάλι. Αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά για μερικές ώρες πριν ρίξουμε πάνω την κρέμα.

Για την επικάλυψη
Χτυπάμε την κρύα κρέμα σε παχύρρευστη μορφή. Καθαρίζουμε και κόβουμε διαγώνια τις μπανάνες .Ρίχνουμε τις μισές σε μια στρώση πάνω στο toffee. Ρίχνουμε στις υπόλοιπες το λεμόνι για να μην μαυρίσουν. Προσθέτουμε σε μια στρώση την κρέμα και γαρνίρουμε με τις μπανάνες, σπασμένα OREO και τρίμμα σοκολάτας.

argiro