Οι πιο απίστευτες τρούφες με αλατισμένη καραμέλα

Εύκολη και γρήγορη συνταγή. Πραγματικά αξίζει να την φτιάξετε!!!!



Υλικά συνταγής

125 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
1 συσκευασία (154 gr) μπισκότα OREO
καραμελόχαρτα για τρούφες

Για την αλατισμένη καραμέλα

70 γρ. ζάχαρη
2 κ.σ. νερό
60 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 πρέζες ανθός αλατιού
160 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά


Εκτέλεση

Τρίβουμε τα OREO σε σκόνη. Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί. Αφήνουμε να κρυώσει.
Σε κατσαρόλα με χοντρή βάση λιώνουμε τη ζάχαρη με το νερό, ανακινώντας την κατσαρόλα από το χερούλι και όχι ανακατεύοντας. Προσθέτουμε το βούτυρο, πάντα σε χαμηλή φωτιά, να λιώσει και τέλος προσθέτουμε την κρέμα και τον ανθό αλατιού.
Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι ελαφρά να πυκνώσει η σάλτσα καραμέλας και να γίνει πυκνή σαν το ζαχαρούχο, για 4'-5' σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε την καραμέλα στη σοκολάτα κι απαλά ανακατεύουμε.
Αφήνουμε να κρυώσει τελείως. Μπορούμε να το βάλουμε και στο ψυγείο ώστε να σφίξει και να μπορέσουμε να το πλάσουμε σε τρούφες.
Με κουταλάκι παίρνουμε από το παγωμένο μίγμα και το κυλάμε στο OREO.
Τις διατηρούμε στο ψυγείο.
Τις σερβίρουμε σε χαρτάκια.


Mερίδες: 20
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Κατάψυξης: 75 λεπτά

argiro