Καλοκαιρινή βάφτιση: Όσα πρέπει να προνοήσετε!

Έφτασε η περίοδος που περιμένατε με ανυπομονησία... καλοκαίρι και η βάφτιση της μικρή πριγκήπισσας ή του μικρού πρίγκηπά σας.



Είστε σίγουρες πώς το μωράκι σας δεν θα κρυώσει αλλά και εσείς θα έχετε την ευκαιρία να το απολαύσετε και να το γιορτάσετε όπως ακριβώς το έχετε φανταστεί. Το καλοκαιρί, όμως, μπορεί να είναι ιδανικό και πιο ανέμελο για κοινωνικές εκδηλώσεις, όμως η ζέστη, δεν πρέπει να εντιμετωπιστεί, το ίδιο...ανέμελα. Έτσι, δώστε προσοχή σε όσα πρέπει να προσέξετε και να προνοήσετε ώστε όλοι να μείνουν ευχαριστημένοι και το μικρό αγγελούδι σας να μην ταλαιπωρηθεί καθόλου!


Συμβουλές για το μωρό

• Φορέστε του ελαφριά ρουχαλάκια, ώστε να μην ιδρώσει και αρχίσει την γκρίνια πριν ξεκινήσει το μυστήριο.
• Εκείνη την ημέρα δώστε του να φάει κάτι ελαφρύ. Από τη ζέστη, το κλάμα και την ένταση μπορεί να κάνει εμετό.
• Η αφόρητη ζέστη προκαλεί στα μωρά νευρικότητα και τα κάνει να κλαίνε συνεχώς. Φροντίστε η τελετή να γίνει νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα, για να αποφύγετε τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες. • Έχετε μαζί σας μωρομάντιλα, για να το δροσίζετε. Μην ξεχάσετε το ποτηράκι του με δροσερό νερό.



Συμβουλές για τους καλεσμένους 

• Στους μικρούς αλλά και στους μεγάλους φίλους σας μπορείτε να προσφέρετε παγωτό χωνάκι σε αγαπημένες γεύσεις, από παραδοσιακό αμαξάκι παγωτού, που θα βρίσκεται στο χώρο. Επιλέξτε φρέσκες και λαχταριστές γεύσεις και αφήστε τους παραδοσιακά ντυμένους παγωτατζήδες να εξυπηρετήσουν με τον πιο γλυκό τρόπο τους καλεσμένους σας.
• Για τις παιδικές μπομπονιέρες επιλέξτε καλοκαιρινά παιχνιδάκια και για τους μεγάλους γλαστράκια, π.χ. με βασιλικό.
• Αν μετά τη βάπτιση ακολουθήσει γεύμα, φροντίστε το μενού να περιλαμβάνει ελαφριά πιάτα. Για επιδόρπιο προτιμήστε σουβλάκια φρούτων με σοκολάτα ή μια δροσερή φρουτοσαλάτα.
• Αν η βάπτιση γίνει σε νησί, κάντε το πάρτι στην παραλία, με τη βοήθεια ενός catering, και ζητήστε από τους καλεσμένους να φέρουν μαζί το μαγιό τους. Ειδικά τα παιδιά θα ξετρελαθούν στην ιδέα του beach party!

lifestar