ΠΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Αν δεν ξέρεις πότε και σε ποιον πρέπει να πεις ευχαριστώ, εδώ θα βρεις τον οδηγό που χρειάζεσαι.

Στους Φίλους 

Αντρες: 52%

 Γυναίκες: 57% 

 Οι άντρες ευχαριστούν συχνά τους φίλους τους. Οταν τύχει να κάνετε κάτι μαζί, πες του ευχαριστώ που βρήκε χρόνο να σου αφιερώσει, λέει ο William Breen, κλινικός ψυχολόγος.

 Στο Αφεντικό Σου 

 Αντρες: 49% 

Γυναίκες: 51% 

 Πες του ευχαριστώ τουλάχιστον μια φορά το μήνα. Αν ευχαριστείς το αφεντικό σου, ειδικά σε στρεσογόνες περιόδους, έχεις μεγαλύτερες πιθανότητες να πάρεις προαγωγή.

 Στη Γυναίκα Σου 

 Αντρες: 32%

 Γυναίκες: 47%

 Σύμφωνα με έρευνα στο Emotion, η έκφραση ευγνωμοσύνης δύο φορές την εβδομάδα βελτιώνει την άποψη που έχει ο σύντροφός σου για σένα κατά 19%.

 Στα Παιδιά Σου 

 Αντρες: 66% 

 Γυναίκες: 79% 

 Να εκφράζεις ευγνωμοσύνη στο παιδί σου τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Πριν πέσει για ύπνο, συζήτα μαζί του για μια συγκεκριμένη πράξη, για την οποία είσαι περήφανος.

 Ανοιξε τα Χαρτιά σου 

 Στείλε ένα γράμμα για να πεις ευχαριστώ. 

 Δοκίμασα ένα διάσημο πείραμα έκφρασης ευγνωμοσύνης που αναφέρεται στο άρθρο. Εγραψα ένα ευχαριστήριο γράμμα σε κάποιον που ήταν πολύ ευγενικός μαζί μου, αλλά δεν του είχα πει ποτέ πόσο τον εκτιμώ. Επέλεξα τον αρχηγό μου στους προσκόπους, ο οποίος μου δίδαξε πράγματα που χρησιμοποιώ καθημερινά. Εγραψα την επιστολή μου, αλλά δεν μπορούσα να του την παραδώσω από κοντά γιατί συγκινούμαι εύκολα. Ομως, είχε όντως αποτέλεσμα: ένιωσα πολύ όμορφα γράφοντας, στέλνοντάς το και λαμβάνοντας την ευχαριστήρια απάντησή του.

Η Sonja Lyubomirsky, ψυχολόγος στο UC Riverside, θεωρεί ότι η ευτυχία κάθε ανθρώπου εξαρτάται κατά 50% από τη γενετική, 10% από τις συνθήκες ζωής και 40% από τη συμπεριφορά του. Γι’ αυτό, πάρε ένα στυλό κι άρχισε να γράφεις.

 menshealth