Έρευνα: Οι δουλειές του σπιτιού «σκοτώνουν» το σεξ!

Αμερικανίδα ψυχοθεραπεύτρια ανατρέπει όλα όσα πιστεύαμε για το ιδανικό ζευγάρι - Τυχερές οι Ελληνίδες αφού, σύμφωνα με έρευνα, οι Έλληνες δεν εμφανίζονται πρόθυμοι για... μπουγάδα



Αποτελεί την πιο συνηθισμένη αφορμή για καβγά ανάμεσα σε ένα ζευγάρι. Εκείνη μάταια του ζητά μία χείρα βοηθείας στην κουζίνα και εκείνος χαίρεται να απολαμβάνει τον καφέ του στον καναπέ παρακολουθώντας την αγαπημένη του τηλεοπτική σειρά. Το πολύ - πολύ να κατεβάσει τα σκουπίδια ή να πλύνει το αυτοκίνητό του.

Οι Έλληνες φαίνεται πως ανήκουν στην κατηγορία των αντρών... πασάδων, αλλά κατά κάποιο- περίεργο- τρόπο, αυτό αποδεικνύεται καλό για τις συντρόφους τους. Ο λόγος; Άρθρο ψυχοθεραπεύτριας στους New York Times, το οποίο αναδημοσιεύουν «Τα Νέα», προειδοποιεί πως η ισότητα... στη μπουγάδα, στο πλύσιμο των πιάτων και σε άλλες πιο «γυναικείες» δουλειές σκοτώνει τον ερωτισμό ανάμεσα στα ζευγάρια.

Μάλιστα, όπως αναφέρει στο άρθρο της η Λόρι Γκότλιμπ, τα ζευγάρια, που έχουν επιστρατεύσει την ισότητα -εντός και εκτός του σπιτιού- προκειμένου να αντέξουν τις απαιτήσεις της καθημερινότητας, το βράδυ σβήνουν τα φώτα της κρεβατοκάμαρας. Μάλιστα τα συγκεκριμένα ζευγάρια παραδέχονται ότι βαριούνται το σεξ ή πως αυτό απουσιάζει εντελώς από τη ζωή τους. Μάλιστα η Αμερικανίδα ψυχοθεραπεύτρια επικαλείται στο άρθρο της μελέτη η οποία έδειξε ότι οι άνδρες που κάνουν «γυναικείες» δουλειές στο σπίτι κάνουν κατά μέσο όρο 20 φορές λιγότερο σεξ το χρόνο με τη σύζυγό του σε σύγκριση με όσους κάνουν πιο «αντρικές» δουλειές.

Αντιθέτως, τα ζευγάρια στα οποία ο άντρας έκανε αμιγώς «αντρικές» δουλειές ανέφεραν κατά 17,5% υψηλότερη σεξουαλική συχνότητα σε σύγκριση με εκείνα στα οποία ο άντρας προτιμούσε να έχει το ρόλο του «αφέντη».

Τι συμβαίνει στην Ελλάδα

Δύο διαφορετικές ευρωπαϊκές έρευνες κοινής γνώμης αποδεικνύουν πως μόλις το 1-3% των ανδρών στην Ελλάδα «καταδέχεται» να βοηθήσει με τις δουλειές του σπιτιού, ποσοστό που τους κατατάσσει στην τελευταία θέση της Ευρώπης σε αυτό το ζήτημα. Συγκεκριμένα, μόλις το 3% των Ελλήνων καθαρίζει το σπίτι- ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι 19%- το ίδιο ποσοστό μαγειρεύει (18% στην Ευρώπη) και μόνο το 1% σιδερώνει (15% στην Ευρώπη).

protothema