Barilla Cannelloni με μοσχάρι, προσούτο & γραβιέρα

Ένα πιάτο με βέβαιη επιτυχία!!!

Υλικά:

ζυμαρικά Cannelloni all'uovo Barilla
900 ml πλήρες γάλα
300 γρ ψιλοκομμένο βοδινό κρέας
300 γρ κατεψυγμένο σπανάκι
80 γρ τριμμένη γραβιέρα
50 γρ βούτυρο
50 γρ αλεύρι
1 αυγό
1 σκελίδα σκόρδο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 φέτες βραστό προσούτο
1 κλωναράκι δενδρολίβανο
ξηρό λευκό κρασί
αλάτι
πιπέρι

Πώς το κάνουμε:

1.Βράστε το σπανάκι σε αλατισμένο νερό για περίπου δέκα λεπτά. Στραγγίξτε το και βάλτε το στο μπλέντερ.
2.Σε ένα χαμηλό και φαρδύ τηγάνι ζεστάνετε δύο κουταλιές ελαιόλαδο με μία σκελίδα λιωμένο σκόρδο, το οποίο στην πορεία θα βγάλετε, και ένα κλαδάκι δεντρολίβανο. Προσθέστε το μοσχάρι και ροδίστε το για μερικά λεπτά. Σβήστε με λίγο λευκό κρασί και αφήστε το να εξατμιστεί.
3.Ετοιμάστε ξεχωριστά την μπεσαμέλ, λιώνοντας σε μία κατσαρόλα το βούτυρο ανακατεμένο με το αλεύρι. Ρίξτε το καυτό γάλα και αφήστε να πάρει βράση ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέστε αλάτι και σιγοβράστε για 3-4 λεπτά.
4.Ψιλοκόψτε το βραστό προσούτο και ενώστε το με το μοσχαρίσιο κιμά και το σπανάκι, προσθέστε μόνο 60 γραμμάρια τριμμένη γραβιέρα και ανακατέψτε το αυγό. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.
5.Με ένα κουτάλι γεμίστε τα κανελόνια της Barilla, οργανώστε τα σε ένα ταψί πάνω από μία στρώση μπεσαμέλ. Καλύψτε τα κανελόνια με την υπόλοιπη μπεσαμέλ και πασπαλίζετε με τη γραβιέρα που είχατε αφήσει στην άκρη.
6.Ψήστε στους 180°C για 30-35 λεπτά περίπου.

sintagespareas