Σπαγγέτι με καπνιστό σολομό και κάππαρη

Λαχταριστό και εύκολο πιάτο για όλες τις ώρες.

Υλικά

 Για 2-4 άτομα

 400 γραμμάρια μακαρόνια σπαγγέτι 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 1 λεμόνι 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο 1 καυτερή κόκκινη πιπεριά 200 γραμμάρια καπνιστό σολομό 1 κουταλιά σούπας κάππαρη 2 κουταλιές της σούπας άνηθο αλάτι

  Εκτέλεση 

Σε μια κατσαρόλα βράζετε τα σπαγγέτι al dente για περίπου 6 λεπτά σε άφθονο αλατισμένο νερό και έπειτα τα στραγγίζετε. Στο μεταξύ ψιλοκόβετε το σολομό σε λεπτές μικρές λωρίδες, ξύστε τη φλούδα του λεμονιού και ψιλοκόψτε τον άνηθο και την πιπεριά.

 Βάλτε στη φωτιά ένα μεγάλο τηγάνι με το βούτυρο και όταν λιώσει ρίξτε το σολομό, την πιπεριά και σοτάρετε για 4 λεπτά. Ρίξτε τα σπαγγέτι στο τηγάνι, προσθέστε την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε. Συμπληρώστε τον άνηθο, την κάππαρη και το ξύσμα συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Αφήστε τα ζυμαρικά για 5 λεπτά στη φωτιά ανακατεύοντας τα με δύο ξύλινες πιρούνες. Σερβίρετε αμέσως.

 Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

 sidagi