Χριστουγεννιάτικοι μπεζέδες.

Χριστουγεννιάτικο γλύκισμα για να εντυπωσιάσετε όλη την παρέα!
Υλικά

 Για 4-6 άτομα

 4 ασπράδια από μεγάλα αυγά 7 κουταλιές της σούπας κρυσταλική ζάχαρη 1 πρέζα αλάτι 1/4 κουταλιά του γλυκού κρεμόριο (cream of tartar) 1 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας 10 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής πράσινο

 Εκτέλεση

 Προθερμαίνετε το φούρνο στους 100 βαθμούς με αντιστάσεις. Στρώνετε 2 ταψιά με λαδόκολλα. Στο κάδο του μίξερ χτυπάτε τα ασπράδια με το κρεμόριο και το αλάτι. Προσθέτετε τη βανίλια και μια - μία κουταλιά τη ζάχαρη. Προς το τέλος ρίχνετε και το χρώμα ζαχαροπλαστικής. Η μαρέγκα μας θα είναι έτοιμη όταν στέκεται. Βάζετε τη μαρέγκα σε κορνέ και κάνετε στη λαδόκολλα ροζέτες σε σχήμα δεντράκι σε απόσταση 2 - 3 εκατοστών. Ψήνετε τις μαρέγκες στο φούρνο για 1 1/2 με 2 ώρες. Αν ψήσετε και τα 2 ταψιά μαζί, στη μέση του ψησίματος πρέπει να αλλάξετε θέση στα ταψιά. Στη συνέχεια κλείνετε το φούρνο και ανοίγετε το φούρνο 1 εκατοστό περίπου (βάζετε ανάμεσα στην πόρτα και τον φούρνο μια ξύλινη κουτάλα) και αφήνετε τις μαρέγκες άλλη 1 ώρα μέσα στον σβηστό φούρνο. Βγάζετε τις μαρέγκες μαζί με τη λαδόκολλα πάνω σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς και τις φυλάξτε σε κουτί που κλείνει αεροστεγώς.

 Απαιτούμενος χρόνος: 120 λεπτά

 sidagi