Παραδοσιακή βασιλόπιτα.
Μια χριστουγεννιάτικη συνταγή με υπέροχη γεύση πορτοκάλι για εσάς και τους καλεσμένους σας.
Υλικά
Για 4-6 άτομα 260 γραμμάρια πορτοκάλια 250 γραμμάρια ελαιόλαδο 400 γραμμάρια ζάχαρη 500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 5 αυγά 1 κουταλιά του γλυκού μπέϊκιν πάουντερ 5 σταγόνες μαστιχέλαιο 1 κουταλιά του γλυκού μαχλέπι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς με αντιστάσεις στη 2 σκάλα. Στη συνεχεία παίρνουμε 3 πορτοκάλια και τα πλένουμε καλά, κατόπιν τα προσθέτουμε και τα βράζουμε για μία ώρα, Αφού δούμε ότι έχουν μαλακώσει τα κόβουμε σε κομμάτια (μαζί με τη φλούδα) αφαιρούμε και τα κουκούτσια, αμέσως μετά τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ πολύ καλά και ανακατεύουμε μαζί με το ελαιόλαδο.
Στο μίξερ κτυπάμε τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη έως ότου αφρατέψουν και ανακατεύουμε με το μείγμα απ' το πορτοκάλι, στο ίδιο μπολ με το μείγμα μας και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι, το μπέϊκιν πάουντερ, το μαχλέπι και το μαστιχέλαιο.
Τοποθετούμε το μείγμα σ’ ένα τσέρκι ή ταψί υψηλό διαμέτρου 26 εκ. (Υπόψιν το φλουρί). Κατόπιν τοποθετούμε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε στους 170 βαθμούς με αντιστάσεις για μία ώρα. Αν δείτε πως δεν είναι έτοιμα στη 1 ώρα ψήνετε λίγο ακόμα. Αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά
sidagi
Υλικά
Για 4-6 άτομα 260 γραμμάρια πορτοκάλια 250 γραμμάρια ελαιόλαδο 400 γραμμάρια ζάχαρη 500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 5 αυγά 1 κουταλιά του γλυκού μπέϊκιν πάουντερ 5 σταγόνες μαστιχέλαιο 1 κουταλιά του γλυκού μαχλέπι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς με αντιστάσεις στη 2 σκάλα. Στη συνεχεία παίρνουμε 3 πορτοκάλια και τα πλένουμε καλά, κατόπιν τα προσθέτουμε και τα βράζουμε για μία ώρα, Αφού δούμε ότι έχουν μαλακώσει τα κόβουμε σε κομμάτια (μαζί με τη φλούδα) αφαιρούμε και τα κουκούτσια, αμέσως μετά τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ πολύ καλά και ανακατεύουμε μαζί με το ελαιόλαδο.
Στο μίξερ κτυπάμε τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη έως ότου αφρατέψουν και ανακατεύουμε με το μείγμα απ' το πορτοκάλι, στο ίδιο μπολ με το μείγμα μας και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι, το μπέϊκιν πάουντερ, το μαχλέπι και το μαστιχέλαιο.
Τοποθετούμε το μείγμα σ’ ένα τσέρκι ή ταψί υψηλό διαμέτρου 26 εκ. (Υπόψιν το φλουρί). Κατόπιν τοποθετούμε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε στους 170 βαθμούς με αντιστάσεις για μία ώρα. Αν δείτε πως δεν είναι έτοιμα στη 1 ώρα ψήνετε λίγο ακόμα. Αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά
sidagi