Τα 5+1 πράγματα που... μας "κόβουν" χρόνια

Ας είμαστε ειλικρινείς: Όλοι μας γεννιόμαστε και δυστυχώς όλοι μας πεθαίνουμε! Μπορεί να είναι σκληρό, αλλά η ζωή είναι έτσι κι αυτό δεν αλλάζει!

  Αυτό όμως που μπορούμε να αλλάξουμε, και οφείλουμε, είναι η ποιότητα της ζωής μας, και αυτά που κάνουμε για τον εαυτό και την υγεία μας!

Ξέρατε ότι κάποια πράγματα, τα οποία ίσως κάνετε καθημερινά, και σίγουρα αυθόρμητα, πιθανότατα να συμβάλουν στη... συρρίκνωση της ζωής σας; Όχι μην τρομάζετε, δεν εννοούμε ότι θα σας σκοτώσουν, απλά όλα αυτά σε συνδυασμό, μόνο καλό δεν σας κάνουν.

Ας πάμε να δούμε κάποια από αυτά:

1. Η μοναξιά: Μπορεί να μην είναι σε κανενός το χέρι, αλλά σύμφωνα με έρευνες, οι άνθρωποι που ζουν... μονάχοι, έχουν πιθανότητες να ζήσουν ακόμη και 10 χρόνια λιγότερο από αυτούς που είναι ζευγαρωμένοι. Δεν είναι μόνο το άσχημο συναίσθημα της μοναξιάς, αλλά είναι και η ψυχική κόπωση της συνεχούς προσπάθειας εύρεσης συντρόφου! Δυστυχώς...

2. Η τηλεόραση: Θα μας πείτε, πώς είναι δυνατόν ένα σπίτι να μην έχει τηλεόραση και πώς είναι δυνατόν να μην έχεις ανάγκη να χαλαρώσεις παρακολουθώντας το αγαπημένο σου πρόγραμμα. Κι όμως, σύμφωνα με έρευνες, ακόμα και 2 ώρες την ημέρα είναι ικανές να οδηγήσουν σε πρόωρο θάνατο, καρδιοπάθειες και διαβήτη Τύπου 2!

3. Η ανεργία: Επίσης δεν είναι στο χέρι μας, ειδικά στις μέρες που ζούμε μιας και το να βρεις δουλειά, είναι πια το πιο δύσκολο πράγμα στη γη, αλλά το να είσαι άνεργος και δυστυχώς άεργος συμβάλει έως και 63% στον πρόωρο θάνατο! Το ποσοστό αυτό ανεβαίνει ακόμη περισσότερο στις γυναίκες. Στενάχωρο...

4. Οι μεγάλες... διαδρομές: Δεν έχουν όλοι την πολυτέλεια να έχουν αμάξι, αλλά και αυτοί που έχουν, αντιμετωπίζουν καθημερινά την κίνηση και το στρες του δρόμου. Σύμφωνα λοιπόν με έρευνες, οι μεγάλες αποστάσεις αποδεικνύονται καταστροφικές για την υγεία, καθώς μας γεμίζουν με άγχος. Από την άλλη βέβαια, δεν μπορείς να κάνεις και τίποτα για να το αντιμετωπίσεις!

5. Οι ενοχλητικοί συνάδελφοι: Μπορεί να σας ακούγεται κάπως, αλλά μιας και στο χώρο εργασίας μας περνάμε τις περισσότερες ώρες της ημέρας, το περιβάλλον θα πρέπει τουλάχιστον να είναι καλό. Σύμφωνα με έρευνες λοιπόν, άτομα που δεν ήταν ευχαριστημένα στο χώρο εργασίας τους και δεν είχαν καλές σχέσεις με τους συναδέλφους τους, τα ποσοστά πρόωρης θνησιμότητας ήταν πολύ πιο ανεβασμένα σε σχέση με άτομα, που είχαν φυσιολογικές σχέσεις.

6. Ο φόβος του θανάτου: Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να τρέμεις το θάνατο κάθε τρεις και λίγο, και αυτό είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο. Άνθρωποι αρρωστοφοβικοί, τείνουν να πεθαίνουν νωρίτερα σε σχέση με τους πιο χαλαρούς, όχι τόσο γιατί όντως έχουν κάτι, αλλά επειδή επιβαρύνουν την ψυχολογία τους, με αρνητικές σκέψεις.

24wro