Οι πολύτιμες πληροφορίες που "κρύβει" το Twitter!

Τα μεγάλα κοινωνικά δίκτυα όπως το Twitter μπορούν να μας παρέχουν χρήσιμες πληροφορίες, οι οποίες μάλιστα είναι δυνατόν να φανούν χρήσιμες στους επιστήμονες ως στοιχεία για τις μελέτες τους, σύμφωνα με ένα άρθρο που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό «New Scientist».
Αν αναρωτιέστε ποιες είναι αυτές οι «πολύτιμες» πληροφορίες, σας παρουσιάζουμε μερικές από τις κυριότερες:

 Την εξάπλωση μίας ασθένειας

 Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Ρόντσεστερ χρησιμοποίησαν το Twitter, προκειμένου να διαπιστώσουν την εξάπλωση ενός ιού στη Νέα Υόρκη, με βάση τα μηνύματα όσων ανέφεραν ότι είναι άρρωστοι.

 Τις νέες τάσεις της… γλώσσας 

 Σύμφωνα με τους επιστήμονες από το Georgia Institute of Technology, είναι δυνατό να παρακολουθήσουμε πώς νέες λέξεις και φράσεις «της μόδας» δημιουργούνται και διαδίδονται.

 Πληροφορίες για το Χρηματιστήριο 


 Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που χρηματιστές διακινούν πληροφορίες από συνεδριάσεις κεκλεισμένων των θυρών μέσω των κοινωνικών δικτύων, ενημερώνοντας τους πελάτες τους.

 Την ψυχική κατάσταση των χρηστών του 

 Σύμφωνα με τους ψυχολόγους, τα μηνύματα των κοινωνικών δικτύων περιέχουν σημαντικές πληροφορίες για το πόσο χαρούμενα ή στενοχωρημένα είναι τα άτομα μίας κοινωνίας. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Northeastern αξιολόγησαν τα tweets από το Σεπτέμβριο του 2006 έως τον Αύγουστο του 2009, για να διαπιστώσουν την ψυχική κατάσταση των χρηστών. 

Ποια εστιατόρια να αποφεύγετε

 Δεν είναι λίγες οι εφαρμογές, όπως η nEmesis, που παρακολουθούν τα tweets των χρηστών, εντοπίζοντας λέξεις σχετικά με το φαγητό, προκειμένου να παρέχουν ενημέρωση για τα εστιατόρια που θα πρέπει να αποφεύγουμε.

 onmed